Gent krijgt groenste woontoren

GREEN TOWER HEEFT OOK WINTERTUIN, JACUZZI, YOGATERRAS EN ZWEMBAD

Vooral het overvloedige groen en de grillige vorm van de terrassen vallen onmiddellijk op.
kos Vooral het overvloedige groen en de grillige vorm van de terrassen vallen onmiddellijk op.
Op de Sint-Lievenslaan start in september de bouw van de 'Green Tower', de meest moderne én meest groene woontoren ooit in Gent. Naast prachtige appartementen zijn er een buitenkeuken, een serre en een binnenzwembad.

Op de website van Agence Rosseel staan indrukwekkende beelden van hun nieuwste project, dat 'Green Tower' werd gedoopt. De werken moeten nog starten, maar nu al kunnen gegadigden een toekomstig appartement in de oase van rust kopen, op plan. "De Green Tower komt aan de Sint-Lievenslaan 254-256", zegt Krista Debock. Dat is rechtover het centrum Ter Platen. "In september starten de afbraakwerken van de gebouwen die daar nu staan, onmiddellijk gevolgd door de bouwwerken. In 2017 zal alles klaar zijn."


De Green Tower wordt het meest groene en moderne appartementsgebouw in Gent. Er wordt gebouwd naar Amerikaans model, met appartementen zoals er te vinden zijn in Miami, San Francisco en Manhattan.

De jacuzzi en serre met zicht op de skyline van Gent.
kos De jacuzzi en serre met zicht op de skyline van Gent.

Autolift

"We plannen acht verdiepingen", zegt Debock. "De oppervlakten van de woningen variëren van 40 tot 127 vierkante meter, maar er kunnen ook appartementen samengevoegd worden. Boven dat alles is er een gemeenschappelijk dakterras met kunstgras. Daarop staat onder meer een serre, waar elke bewoner zijn stukje heeft om zelf groenten te telen. Op dat dakterras is er ook een buitenkeuken, een yogaterras en een jacuzzi. Van op het dak kan je zowat de hele skyline van Gent zien. Elke appartement heeft ook nog een eigen, zuidgeoriënteerd terras omgeven door groen. Tot slot is er ook nog een binnenzwembad en een wellness aanwezig in het gebouw. Ondergronds zijn er twee verdiepingen, met een fietsenstalling en een parkeergarage met autolift."

Regenwater

De grillige vorm van het gebouw is functioneel. Rondom elk privéterras komt een soort van plantenbak waarin duurzaam groen wordt voorzien. Dat wordt onderhouden met opgevangen regenwater. Door de vorm van de gevel wordt gegarandeerd dat elke plantenbak op elke verdieping voldoende zon en water kan krijgen. De Green Tower komt aan de Sint-Lievenslaan te liggen, op de stadsring dus. Toch wordt gegarandeerd dat de bewoners geen last zullen hebben van omgevingsgeluid. Mooi meegenomen is dat het gebouw vlakbij de op- en afrit van de E40 en de E17 staat en relatief dicht bij het stadscentrum.


De kleinste woning kost 196.140 euro, de grootste nog beschikbare 654.120 euro. De twee bovenste verdiepingen zijn verkocht. Info: www.rosseel.be.