Gedaan met creatief parkeren aan
P&R Maaltebruggepark

Nog 36 in plaats van 40 parkeerplaatsen

Park and ride in Maaltebruggepark.
Gianni Barbieux Park and ride in Maaltebruggepark.

De stad Gent zal de park & ride aan het Maaltebruggepark aanpakken en daarbij zullen parkeerplaatsen sneuvelen. Vandaag is die parking niet meer dan een grindvlakte met 40 parkeerplaatsen. De stad wil nu een asfaltlaag leggen met belijning en daarbij zullen slechts 36 plaatsen overblijven. Op de vrijgekomen ruimte komen een stalling voor 20 fietsen en  bomen. 

“Maar dat gaat over officiële plaatsen niet over het werkelijk aantal parkeerplaatsen daar”, zegt Gert Robert (N-VA). “Vandaag wordt daar zeer creatief geparkeerd en staan er misschien wel 20 wagens meer dan officieel is toegestaan. Dat betekent dat daar net behoefte is aan meer parkeerplaats in plaats van minder. Door deze werken zullen 20 tot 30 wagens minder kunnen staan.”

Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) zegt dat hij geen rekening kan houden met creatief parkeren bij het opstellen van plannen, enkel met officiële parkeerplaatsen. “Wij hebben al veel P&R-plaatsen bij gecreëerd de voorbije jaren en daar stopt het niet bij. We breiden nog uit.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.