Fourchette serveert 11 sterrenmenu

PETER GOOSSENS STAPT MEE IN CULINAIR CONCEPT JOOST ARIJS

Bezoekers van het culinair event kunnen aanschuiven bij 11 topchefs.
Foto repro Wannes Bezoekers van het culinair event kunnen aanschuiven bij 11 topchefs.
De tweede editie van Fourchette is goed voor 11 sterren. Vorig jaar lanceerden 4 topchefs het idee om samen te koken op een groots culinair event in Gent. Dat had zoveel succes dat nu ook onder meer sterrenchefs Peter Goossens (Hof van Cleve) en Maarten Bouckaert (Castor) meedoen. In 3 dagen tijd worden 1.800 gasten verwend.

Fourchette is een geesteskind van vier Gentse foodies: Joost Arijs (Joost Arijs Patisserie & Chocolaterie in Gent), Michaël Vrijmoed (Restaurant Vrijmoed in Gent) en Sam D'Huyvetter & Thomas Chmidt (Brasserie Boulevard in Sint-Martens-Latem). Vorig jaar al brachten ze een aantal topchefs bijeen om samen twee vijfgangenmenu's te bereiden, in teams. Dat kreeg zoveel weerklank binnen de culinaire wereld, dat er al snel meer en grotere namen wilden deelnemen.


En dus kan de tweede editie pronken met maar liefst 11 sterren. Driesterrenchef Peter Goossens, Michaël Vrijmoed (2 sterren), Syrco Bakker (1 ster), Sang-Hoon Degeimbre (2 sterren), Tim Boury (2 sterren) en Maarten Bouckaert (1 ster) samen aan het werk zien, dat is nog nooit in België vertoond. Maar er zijn er meer, en zo kunnen de gasten op één dag aanschuiven bij 11 topchefs tegelijk. "Het concept van Fourchette was van bij het begin Gent culinair op de kaart te zetten, op een no-nonsense manier", zegt Michaël Vrijmoed. "Dat lijkt intussen aardig te lukken." Een hele opsteker nu Lekker Genieten Gent ingeruild heeft voor Oudenaarde.


Er zijn 3 services gepland, op 9, 10 en 11 maart, telkens met 600 couverts. Het event heeft plaats in de Eskimofabriek, maar alles wordt wel tot in de puntjes verzorgd. De tafels worden gedekt met oog voor detail, eten wordt geserveerd op porseleinen borden. En tussen alle tafels door kan je de chefs aan het werk zien in open keukens. Wie wil deelnemen, reserveert best snel, want vorig jaar was Fourchette in een mum van tijd uitverkocht. Vandaar dat er dit jaar een extra service en dus 600 extra plaatsen zijn.

95 euro

Goedkoop is het evenement niet, maar gezien de kwaliteit is het ook niet duur. Voor 95 euro krijg je een glas champagne, een vijfgangenmenu, water en koffie inbegrepen, wijn niet. Kiezen uit twee menu's doe je vooraf. En die menu's bestaan niet uit gerechten, maar wel uit chefs. Niet alle chefs gaan elke dag aan de slag. Wie Peter Goossens wil proeven, moet bijvoorbeeld op zondagmiddag komen, hij werkt dan mee aan beide menu's. Michaël Vrijmoed zit standaard in 'menu 2', Tim Boury in 'menu 1'.


Alle info en reserveren: www.fourchette2018.be