Flat verkennen voor hij gebouwd is

GENTENAARS WILLEN IMMOBILIËNSECTOR VEROVEREN MET 3D-BRIL

Sobraj Van Zeebroeck, Timothy Vanherberghen en Jeroen Dessaux demonstreren de 3D-bril.
Foto WN Sobraj Van Zeebroeck, Timothy Vanherberghen en Jeroen Dessaux demonstreren de 3D-bril.
Virtueel rondlopen in een appartement dat nog gebouwd moet worden. De drie jonge Gentenaars van Triangle Factory maken het mogelijk dankzij de nieuwste technologieën. Ze hopen er nu de wereldwijde immobiliënsector mee te veroveren.

Triangle Factory bestaat drie jaar en was tot nu toe vooral bezig met het ontwikkelen van games. Ze brachten zopas het spel Yeti Set Go! Op de markt. Timothy Vanherberghen, Jeroen Dessaux en Sobraj Van Zeebroeck konden recent echter drie hypermoderne Oculus Rifts op de kop tikken. Dat zijn 3D-brillen gebruikt om computergames te spelen die eigenlijk pas in de loop van 2015 op de markt gebracht zullen worden. De drie jonge ondernemers zagen meteen een gat in de markt en hopen nu kapitaal op te kunnen halen om de wereld van projectontwikkelaars en immobiliën te overtuigen van hun creaties.

Toekomstbeelden

"Heel wat projectontwikkelaars moeten appartementen en huizen verkopen enkel en alleen op basis van toekomstbeelden. Dat is een bijzonder lastige taak voor de verkopers. Bovendien heb je als koper geen garantie dat wat je krijgt 100% is wat je in gedachten had. Met onze 3D-bril en onze programma's kunnen we potentiële kopers laten rondkijken in hun toekomstige woning", legt Jeroen Dessaux uit.


Wij deden reeds de eerste tests en het systeem kan opvallend realistische resultaten geven. "Van het ogenblik dat je die 3D-bril opzet, wordt je echt in die virtuele omgeving ondergedompeld. Eigenlijk vergeet je een beetje dat je achter een bureau zit. Je kan 360 graden rondkijken in een wereld die wij creëerden. We verwachten dat de resolutie van de bril in de toekomst nog een pak beter zal worden, alsook de grafische kracht die beschikbaar zal zijn voor het aansturen van de Oculus Rift", zegt Timothy.


De drie willen nu aan de slag gaan om de immobiliënmarkt en de wereld van de projectontwikkelaars in België warm te maken voor hun product. Ze doen dit vanuit een kantoor in de Gebroeders Vandeveldestraat in Gent. "We maken een 3D-wereld voor de prijs die men normaal vraagt om een realistisch tweedimensionaal toekomstbeeld te maken. Wat betreft prijs kunnen we de concurrentie dus aan. We willen nu eerst polsen of er interesse is vanuit de sector, maar de eerste signalen zijn heel positief. We gaan ook op zoek naar investeerders die het mogelijk moeten maken om extra personeel aan te werven en ook over de Belgische grens te kijken."


De drie ondernemers studeerden allemaal de opleiding digital arts & entertainment. Triangle Factory is ontstaan door een deelname aan de Microsoft Imagine Cup, een wereldwijde wedstrijd voor gamedesigners. Ze behaalden een tweede plaats, goed voor 15.000 dollar. Dat was ook onmiddellijk de start van de onderneming.