Eens de avond valt, regeren drugsverslaafden in Kikvorsstraat

Het parkje aan de Kikvorsstraat.
Google Maps Het parkje aan de Kikvorsstraat.
Het parkje aan de Kikvorsstraat in Gent is 's nachts een no-gozone. Elke avond maken drugsverslaafden en dronken personen de buurt onveilig, stellen omwonenden. In het afgelopen jaar vond er ook een verkrachting plaats en kinderen beweren aangesproken te zijn door een kinderlokker. In het parkje werd dinsdagavond de 10-jarige Inji overvallen door een gewapende man.

Inji fietste dinsdagavond om 20.30 uur door het parkje. Een gemaskerde man hield haar tegen en wilde Inji's fiets stelen. Hij bedreigde haar met een pistool, maar vluchtte toen hij mensen dichterbij hoorde komen.


"Ik kan niet zeggen dat ik verrast ben", vertelt buurtbewoonster Cathy. "Zodra het donker wordt, is dit park een no-gozone. Vorig jaar is 's nachts nog een meisje verkracht. Het park loopt vol ongure types die zich bezatten en drugs gebruiken. Mensen uit de buurt, onder wie veel ex-gedetineerden." De conciërge van het flatgebouw bevestigt: "Overdag zijn dat vriendelijke mensen, maar 's nachts slikken ze pillen en worden het monsters. Ik kan geloven dat de man die Inji bedreigde in de straat woont".

Opkuisen en snel

"Als het donker wordt, moet ik altijd naar binnen", vertelt Rayen (11). "Er komen dan mensen die papiertjes rollen. En dronken mannen." Er zou ook een kinderlokker actief zijn. "Die meneer heeft mij al eens gevraagd 'Wil jij bij mij thuis komen piemelen?' Vier andere jongens bevestigen het verhaal. De politie weet van de klacht.

Officiële cijfers over de buurt kan de politie niet geven. De wijkcommissaris vermoedt wel dat het aantal feiten de voorbije weken niet gestegen is. "Maar 's nachts moet er meer bewaking komen", vindt de nonkel van Inji. "Patrouilles, camera's en drugsrazzia's. De buurt moet opgekuist worden, voor er iemand écht doodgeschoten wordt." (OSG)

Sam Ooghe