Drie muzikanten beroofd van dure gitaar

Ruben Lievens met zijn reservegitaar.
Foto's JEW Ruben Lievens met zijn reservegitaar.
Drie muzikanten zijn deze week in Gent bestolen. Telkens gingen de dieven met hun gitaar aan de haal. "Een heel vervelende situatie, want mijn reservegitaar is maar half zo goed", zegt Ruben Lievens (30). De politie onderzoekt de diefstallen.

Vrijdagnacht kwam Gentenaar Ruben nietsvermoedend terug van een optreden met zijn bluesband 'Djohnny Casual'. "Mijn vriendin was rond 1 uur 's nachts al met mijn versterker en gitaar, een Gibson custom shop BB King Lucille (kostprijs 2.400 euro, red.) naar ons huis gereden in de Meelstraat in Gent. De gitaar lag op de achterbank van mijn wagen en omdat ze vond dat die te veel in het zicht lag, zette ze hem buiten. Ze nam haar handtas uit de auto en ging dan gewoon naar binnen." Door de vermoeidheid en licht verstrooid liet ze de gitaar buiten achter. Het koppel stapte al naar de politie en deelde de diefstal op Facebook. Veel hoop om de gitaar terug te vinden heeft Ruben niet. "Het is gelukkig zeer moeilijk om die gitaar te verkopen zonder echtheidscertificaat."

Rubens gestolen Gibson heeft een waarde van 2.400 euro.
JEW Rubens gestolen Gibson heeft een waarde van 2.400 euro.

Even tegen het fietsenrek

Eerder deze week werd de Martin HD-28 van Olivier Vander Bauwede uit Sint-Amandsberg gestolen aan de Hoveniersberg in Gent. "Ik was net klaar met een opnamesessie in studentenhuis de Therminal", vertelt de gitarist van 'Mother T & the Chicks'. "Ik had mijn gitaar (kostprijs 2.750 euro, red.) tegen de fietsenstalling gezet en door een moment van verstrooidheid laten staan. Rond 22 uur had ik door dat de gitaar verdwenen was." Ook hij heeft aangifte gedaan bij de politie, net als Michiel A., wiens geliefde Gibson Marauder gestolen werd. "Die gitaar heeft voor mij een grote emotionele waarde", zegt hij op Facebook. "Momenteel ben ik radeloos en heb ik geen idee of ik hem ooit terugvind." Michiel looft een beloning uit voor de gouden tip naar zijn gitaar. (JEW/EDG)