Drie bomen Wielewaalpark omgewaaid, nog 4 geveld

Bomen in het Wielewaalpark dreigen om te vallen op straat. De groendienst legt ze om.
Gianni Barbieux Bomen in het Wielewaalpark dreigen om te vallen op straat. De groendienst legt ze om.
Door de stevige wind zondag zijn drie bomen in het Wielewaalpark omgewaaid en op de weg terecht gekomen. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. Brandweer, politie en groendienst kwamen ter plaatse en beslisten preventief nog 4 andere bomen te rooien.

Het Wielewaalparkje ligt in de Rooigemwijk en is 1,4 hectare groot. In het park staan grote totempalen, gemaakt door kunstenaars en buurtbewoners. Maar er staan ook 31 hoge bomen. Daarvan zijn er zaterdag drie omgewaaid en op de openbare weg terecht gekomen. 

“Gelukkig raakte niemand gewond”, zegt groenschepen Rudy Coddens (sp.a). “Brandweer en politie zijn ter plaatse gekomen, en ook de groendienst werd opgetrommeld. Terwijl de brandweer de weg vrijmaakte, bleek dat er nog 4 bomen een gevaar vormden. Ook die zijn meteen geveld. De 31 bomen in het park zijn allemaal betrekkelijk oud. Een expert heeft vastgesteld dat zij bijna allemaal een gevaar vormen. Er wordt dus overwogen om ook de overige 24 bomen te vellen in de komende dagen, omwille van de veiligheid.”

Gianni Barbieux
Gianni Barbieux
Gianni Barbieux
Gianni BarbieuxReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.