Dood Esther was geen wanhoopsdaad

NIETS WIJST OP KWAAD OPZET, AL WORDT DIE PISTE NIET GESLOTEN

Juf Esther in haar klasje.
Dujardin Jeffrey Juf Esther in haar klasje.
De 28-jarige kleuterjuf Esther, wiens lichaam zondagochtend aangetroffen werd aan de spoorweg in Ledeberg, heeft zeker geen zelfmoord gepleegd. Dat laat het Gentse parket weten. Voorlopig wijst ook niets in de richting van kwaad opzet, al kan die piste evenmin al gesloten worden. Hoe dan ook: het overlijden wordt als 'verdacht' bestempeld.

Vier dagen na de vondst van het levenloze lichaam van Esther aan de Frans De Mildreef blijven er vragen rijzen. Al zijn er toch ook al enkele antwoorden. Onderzoek wees immers uit dat het zeker niet om een wanhoopsdaad gaat. Ook wijst niets er voorlopig op dat anderen bij het overlijden betrokken waren - al kan die piste ook nog niet gesloten worden. Of het dan misschien 'gewoon' om een ongeluk gaat? Evenmin duidelijk. De donkere en verlaten locatie, tussen enkele flatgebouwen onder de B401, lijkt ook geen plek te zijn waar Esther zomaar verzeild zou raken en het slachtoffer zou worden van een ongeval. Hoe ze dan wel op de steile helling aan de sporen terechtkwam, blijft één groot vraagteken.

Op deze plaats werd Esther gevonden.
Dujardin Jeffrey Op deze plaats werd Esther gevonden.

Vrouw uit de duizend

Vragen waar uiteraard ook haar vrienden en kennissen mee worstelen. Zij verliezen een jonge vrouw die ze allemaal omschrijven als warm en lief. "Ze was er eentje uit de duizend", klinkt het bij een ex-collega. "Iedereen was dol op haar. Dit is onbegrijpelijk.... We hopen, net zoals iedereen uit haar omgeving, dat er snel een antwoord op deze vraag komt."


Ook Esthers blog 'De Poezenklas', waar ze verslagjes neerpende over het leven in haar klasje, toont hoe teder ze met haar kleuters omging. Foto's laten je er meegenieten van de leukste activiteiten.


Het Sint-Pietersinstituut, waar Esther aan de slag was, plaatste intussen een mededeling op de website van de school. "We ontvingen het trieste nieuws dat juf Esther van de derde kleuterklas overleden is ten gevolge van een verkeersongeluk met de trein", schreef directrice Barbara Vervloet neer. "De omstandigheden zijn nog niet gekend. Alle leerkrachten hebben vandaag tijd vrijgemaakt om het aan de kinderen te vertellen. Er werd op hun niveau gepraat over hetgeen gebeurd is. In de inkomhal van de school vindt u een afscheidshoekje met een gedachtenboek, waar u iets in kan noteren. Wij nodigen u graag uit om samen met de school uw verdriet te delen."