Dolle achtervolging door Oostakker nadat chauffeur wegvlucht

Wouter Spillebeen
Oostakker werd zondagavond opgeschrikt door een politieachtervolging nadat een chauffeur probeerde te vluchten van een controle. De politie kon de wagen uiteindelijk tegenhouden in de Sint-Bernadettestraat.

Verschillende inwoners van de Groenstraat en de Goedlevenstraat meldden zondagavond rond 20 uur op sociale media dat ze heel wat commotie hoorden en zagen. Een vrouw beschrijft hoe twee politiewagens met loeiende sirene een auto achtervolgden en met hoge snelheid over een verkeersdrempel reden.

De politie bevestigt dat er een achtervolging heeft plaatsgevonden. “De wijkdienst was goed vertegenwoordigd naar aanleiding van het politiek debat in Oostakker”, duidt woordvoerder Matto Langeraert. In restaurant Divan Palace in de Groenstraat gingen Johan Deckmyn (Vlaams Belang) en Murat Koylu (MRP of Multiculturele Recht Partij) die avond in debat.

Een chauffeur die de grote aanwezigheid van de politie zag, maakte bruusk rechtsomkeer. “Omdat hij een controle wilde ontvluchten, is de politie erachter gegaan”, aldus Langeraert. In de Sint-Bernadettestraat eindigde de dolle achtervolging. “De chauffeur is tegengehouden en verhoord”, volgens de politie. De reden waarom hij op de vlucht sloeg en of hij zich schuldig maakte aan een crimineel feit, kan het parket voorlopig niet meedelen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filiep Lapeire

    Wie vlucht voor politie controle heeft iets te verbergen dat is zeker.