Deliveroo-koerier is nationale hype dankzij dolkomisch filmpje

Yuri Debouvry postte onder de naam Monkey Diet een grappig filmpje waarin hij de 'gefrustreerde fietser' speelt.
Foto James Arthur en RV Yuri Debouvry postte onder de naam Monkey Diet een grappig filmpje waarin hij de 'gefrustreerde fietser' speelt.
De Gentse Deliveroo-koerier Yuri Debouvry (24) is een nationale hype dankzij een dolkomisch filmpje waarin hij een gefrustreerde fietser speelt. Hij rijdt het water in aan de Graslei, gaat zwaar op zijn gezicht aan de tramsporen en op de kasseien van de Veldstraat. "Gelukkig ben ik een skater en weet ik hoe ik moet vallen", lacht Yuri.


Yuri post al langer grappige filmpjes op facebook onder de naam 'The Monkey Diet'.

"Dit is echter het eerste filmpje dat viraal gaat. Het plan kwam er nadat een onbekende de woorden 'de gefrustreerde fietser' op het oude Belgacom-gebouw had geschreven. Waarom precies, is mij een raadsel, maar als Deliveroo-koerier zie ik de frustraties van fietsers elke dag. Zo is het filmpje er gekomen. Op iets meer dan 2 uur was alles ingeblikt. Met de fiets het water in rijden was een ingeving van het moment. Het was niet mijn eerste keer dat ik in het water van de Graslei terechtkwam. Ik had het al eens gedaan op inline skates. Ik weet ondertussen dat je altijd een applaus krijgt van omstanders als je in het water van de Graslei valt, ongeacht hoe je er in sukkelt", lacht Yuri.

"Waar ik wel van geschrokken ben, zijn de reacties op mijn West-Vlaams accent. Er is blijkbaar toch heel wat haat in Gent tegenover West-Vlamingen, dat had ik niet zien aankomen."

Yuri is van oorsprong een Oostendenaar. "Maar het personage dat ik neerzette, was een typetje, hé. De volgende keer neem ik er één met een ander accent, ik heb stemmetjes genoeg." (EDG)

Veldstraat: Kasseien en tramsporen zijn een gevaarlijke combinatie.
RV Veldstraat: Kasseien en tramsporen zijn een gevaarlijke combinatie.
Graslei: Zonder ook maar enige waarschuwing duikt de Leie op.
RV Graslei: Zonder ook maar enige waarschuwing duikt de Leie op.