De stad trakteert: vuurwerk en nieuwjaarsdrink

Het nieuwjaarsvuurwerk van Gent is altijd de moeite
Wannes Nimmegeers Het nieuwjaarsvuurwerk van Gent is altijd de moeite
Naar goede gewoonte trakteert de Stad Gent voor oudejaar en nieuwjaar. Bij de jaarwisseling wordt een groot vuurwerk afgestoken, op zondag 13 januari zijn er sloten gratis drank aan de Stadshal, mét een speech van de nieuwe burgemeester.

De stad zet 2019 in met een knal (of veel knallen). Op 31 december om middernacht begint het vuurwerkspektakel aan Portus Ganda. Vuurwerkmeesters Vangelabbeek uit Lanaken staan in voor een spectaculair hoogtevuurwerk van op de Sint-Baafsweide. Het spektakel, inclusief feestmuziek, duurt 20 minuten. Beelden daarvan worden ook geprojecteerd op een ledscherm van 15 vierkante meter, opgesteld aan de Slachthuisbrug. Wie het vuurwerk wil zien, kan plaatsnemen van de Koepoortkaai over het Jules de Vigneplein, het Veermanplein en de Nieuwbrugkaai tot de Sint-Jorisbrug. Wie glazen en flessen meebrengt om te klinken op het nieuwe jaar, wordt vriendelijk verzocht om alle afval terug mee te nemen of te deponeren in de voorziene vuilnisbakken.

Twee weken later, op zondag 13 januari vanaf 11 uur, zijn alle Gentenaars welkom voor een gratis nieuwjaarsdrink onder de stadshal. Kersvers burgemeester Mathias Declercq zal er de nieuwjaarswensen van de nieuwe bestuursploeg verkondigen. ‘t Spelleken van Drei Kluiten brengt een nieuwjaarslied, de legendarische Skyblasters zullen in hun gekende stijl de Stadshal vullen met exotische stropmuziek. De Stad Gent heeft 20.000 euro gereserveerd voor de catering. Uitbureau Gent vzw zal voor dit bedrag 27.000 gratis drankjes uitschenken, waaronder glühwein, Valeir, Gruut, pils, L’arogant, Ouwen Duiker, witte wijn, fruitsap, frisdrank, water en koude chocomelk. IVAGO en de Stad Gent voorzien ruim 13.000 herbruikbare bekers.

Ambiance op de Gentse Nieuwjaarsdrink
Didier Verbaere Ambiance op de Gentse NieuwjaarsdrinkReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.