Coolblue levert voortaan pakjes met de fiets

Coolblue levert vandaag het eerste pakje met de fiets in Gent. Dat is niet alleen ecologisch, er kan ook heel nauwkeurig voorspeld worden wanneer dat pakje geleverd zal worden. Gedaan dus met een hele dag thuis wachten. Het gaat uiteraard om 'haalbare' pakjes, geen koelkasten.

Coolblue heeft een vestiging in Lochristi, en zal van daaruit fietsers met pakjes de baan op sturen. In Antwerpen doen ze dat al, Gent is de tweede stad die fietsend veroverd wordt. Andere steden volgen later. Coolblue is het eerste grote e-commercebedrijf in Europa dat ervoor kiest om kleine pakjes zelf met de fiets te leveren.

Het e-commercebedrijf dat zowat alles verkoopt, noemt de nieuwe service CoolblueFietst. Het is een service op maat van de klant. "Niemand hoeft onnodig thuis te blijven wachten op een pakje", zegt Pieter Zwart van Coolblue. "Klanten krijgen hun bestelling de volgende dag in een tijdvak van één uur geleverd. Een kwartier van tevoren ontvangen ze een sms met het exacte tijdstip van levering. Het pakje wordt met een glimlach geleverd. We bellen 3 keer aan, bellen je op of roepen door je brievenbus. Je kan ons niet missen."

Vandaag vertrekken de eerste goedgevulde fietsen vanuit de Coolblue-winkel in Lochristi. De lading bestaat uit pakweg laptops, smartphones of koptelefoons met bestemming Gent, Lokeren of Lochristi. Koelkasten en ander zwaar materiaal worden uiteraard niet per fiets gebracht.

(VDS)

Vanaf vandaag te zien in de stad: Coolblue-fietsers.
KOS Vanaf vandaag te zien in de stad: Coolblue-fietsers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video