Clubben tot gat in de nacht boven Holy Food Market

BEZIELER (29) LANCEERT NACHTCLUB ÉN RESTAURANT OP BOVENVERDIEPING

Bezieler Ladislas Seys bij de bar op de bovenverdieping.
WN Bezieler Ladislas Seys bij de bar op de bovenverdieping.
De Holy Food Market is zes maanden na de opening volledig af. Bezieler Ladislas Leys heeft nu ook de bovenverdieping klaar. Het werd geen discotheek, zoals eerst gepland, maar wel een restaurant én een club. Op zaterdag kan je er zelfs dansen tot 5 uur 's ochtends.

De Holy Food Market is in Gent in enkele maanden tijd een vaste waarde geworden. Zowel echte Gentenaars als toeristen trekken grote ogen wanneer ze het ooit compleet vervallen kerkgebouw aan de Ottogracht binnenstappen. De ruimte is prachtig gerenoveerd, de twintig eetstandjes zijn mooi geïntegreerd in de zijbeuken, de centrale bar is een echte blikvanger en het is er nog gezellig zitten ook. Nog niet zo lang geleden geloofde niemand dat de lang aangekondigde Food Market er ook echt zou komen, maar Ladislas Leys (29) hield vol. Massa's overlegmomenten, papierbergen en vergunningen later was zijn Foodmarket een feit.


En nu is dus ook de bovenverdieping klaar. Tijdens de Gentse Feesten was daar al een pop-upfeestlocatie, met succes. "We wilden nu ook volop voor nightlife gaan, maar dat bleek in die buurt niet mogelijk", zegt Leys nu. "We hebben een goede verstandhouding met al onze buren en we willen dat vooral zo houden. Dus hebben we op de bovenverdieping nu een club met cocktailbar gemaakt, en geen discotheek. Een club is hipper dan een discotheek, maar vooral ook stiller. Al zullen we er natuurlijk muziek draaien, op zaterdag zelfs tot 5 uur 's morgens. H Club is de naam."

Ook privéfeestjes

Ook op de andere dagen gaat de bovenverdieping open. Dan is het een restaurant met honderd plaatsen. "We maken een kaart met drie gerechten van elk standje beneden", zegt Leys. "Bedoeling is om je maaltijden te delen aan tafel. Je wordt uiteraard aan tafel bediend, waardoor de prijzen iets hoger zullen liggen dan wanneer je alles beneden zelf koopt en opeet. De bovenverdieping is, net als de rest van de Foodmarket, dagelijks open van 12 tot 22 uur. Op zondag zal er zelfs gezellige pianomuziek zijn. Alleen als de verdieping wordt afgehuurd voor privéfeestjes, want daar is veel vraag naar, zal de ruimte uiteraard niet toegankelijk zijn voor het grote publiek."


De bovenverdieping van de Holy Food Market opent vandaag om 12 uur.