Chiroleider sterft in zijn slaap na feest in Drongen

De lokalen van Chiro Gecko
Jeffrey Dujardin De lokalen van Chiro Gecko
Een Chiroleider is zaterdagnacht dood aangetroffen in een van de lokalen van Chiro Gecko in Baarle (Drongen). De jonge twintiger zou na een privéfeest zijn overleden in zijn slaap. Er is geen kwaad opzet in het spel, vermoedelijk gaat het over een natuurlijk overlijden.

De leider was een van de genodigden op een privéfeest dat zaterdagavond plaatshad in het Chirogebouw nabij Gent. Omdat hij zich niet goed voelde, werd hij door zijn vrienden vroeger te slapen gelegd in een van de lokalen. "Zijn vrienden gingen regelmatig kijken hoe het met hem ging", zegt de nationale afdeling van Chirojeugd Vlaanderen. "De jongen had, net als de rest, wat gedronken, maar voelde zich niet goed."

Bij een laatste check bleek het noodlot te hebben toegeslagen. De jongeman was overleden en reanimatiepogingen bleken tevergeefs. 

"De leden en leiding van Chiro Gecko zijn erg aangeslagen door het overlijden", klinkt het. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Er werd een autopsie uitgevoerd, de resultaten daarvan zijn nog niet gekend. "De ouders van de jongeman wisten gisteren nog niet waaraan hij overleden was", zegt de nationale afdeling van Chirojeugd Vlaanderen. Deze week kwamen ze geregeld samen om het verlies te verwerken. "Alle leden zijn welkom om bij de uitvaart afscheid te nemen. Zondag zal de Chiro doorgaan, maar ze zullen ook stil staan bij het overlijden van hun vriend, herinneringen ophalen en elkaar steunen." Chirojeugd Vlaanderen staat in nauw contact met de lokale groep om hen te steunen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bernard Aelvoet

    Veel sterkte aan de ouders en familie, alsook aan alle leden van Chiro Gecko. 157ste FOS Ronse.

  • abdelgermaan germaan

    Triest.....sterkte voor familie