Brokkelbrug maakt nieuw slachtoffer: stuk beton door achterruit voorbijrijdende auto

Incident gebeurde terwijl inspectie brug bezig was

Controle van het E17-viaduct in Gentbrugge.
Gianni Barbieux Controle van het E17-viaduct in Gentbrugge.
Onder het E17-viaduct in Gentbrugge is opnieuw een voertuig beschadigd geraakt. Dit keer viel een stuk beton door de achterruit van een voorbijrijdende auto. Niemand raakte gewond. Het zou gaan om een stukje dat los kwam bij de inspectie die bezig is.
Een stuk beton ging dwars door de achterruit van een voorbijrijdende auto.
RV Een stuk beton ging dwars door de achterruit van een voorbijrijdende auto.

Het Brokkelviaduct, zoals de E17 in Gentbrugge wordt genoemd, heeft weer een slachtoffer gemaakt. Nadat eerder al een geparkeerde bus beschadigd werd door een vallend stuk beton, moest vrijdagochtend een voorbijrijdende auto op de Brusselsesteenweg eraan geloven. Een stuk beton viel door de achterruit. Die was aan diggelen, maar er vielen geen gewonden.

Momenteel is op vraag van het Agentschap Wegen & Verkeer een inspectie van de brug bezig. Daarbij wordt de hele onderkant bekeken, en wordt met een hamer het loszittende beton weggehaald. Tijdens die werken was één rijvak van de Brusselsesteenweg afgesloten, maar het stuk dat de auto raakte, viel op het andere rijvak. Het zou dus gaan om een stuk dat was losgemaakt door de inspecteurs.

Na het incident werd de bruginspectie stopgezet. Er wordt bekeken of bij een volgende inspectie de hele rijweg moet worden afgezet. In totaal moet meer dan één kilometer van het viaduct minutieus worden geïnspecteerd op loszittend beton. Pas in 2020 staat een grondige renovatie van het viaduct gepland, iets waar Vlaanderen 20 miljoen euro voor zal betalen.

De P&R onder het viaduct blijft afgesloten, en voor voetgangers en fietsers zijn doorgangen gemaakt met hekken, bovenaan afgedekt met doeken.

Verbod om te parkeren onder de viaduct van Gentbrugge.
Gianni Barbieux Verbod om te parkeren onder de viaduct van Gentbrugge.
Fietsers en voetgangers die onder het viaduct willen, worden beschermd door een tunnel met zeilen.
Didier Verbaere Fietsers en voetgangers die onder het viaduct willen, worden beschermd door een tunnel met zeilen.
Gianni Barbieux26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Van Cleemput

  Waarvoor worden die honderden miljoenen brandstofaccijnzen en wegentaksen eigenlijk gebruikt?

 • Marla Morgan

  Dat krijg je als inspecties en onderhoud van de bestaande infrastructuur al jaren niet of ondermaats worden uitgevoerd door gebrek aan mensen en middelen. Het vervalsen van stalen om de kwaliteit van de gebruikte materialen aan te tonen, wat schering en inslag was in 't verleden, helpt ook niet..

 • roland arents

  Die brug moet inderdaad afgebroken worden. Er moet weer eerst een dode vallen. Oplappen is toch uitstel !

 • Roger Cooks

  Onze wegen en wat er mee gepaard gaat begint hier wat op een Albanië aan de Noordzee te lijken ... En de automobilist maar blijven uitmelken... 't zal zeker niet zijn om de wegen te verbeteren. Misschien om de degoutant hoge uitstappremies van onze "zeer bekwame" excellenties te kunnen betalen??

 • Anthony van der Borght

  Als er niks gaan aan doen . Gaan er nog stukken naar beneden vallen..