Brigitte Macron verkent stiekem Gent en proeft cuberdons

Brigitte Macron krijgt neuzen in de kleuren van de Franse vlag.
repro De Troyer Brigitte Macron krijgt neuzen in de kleuren van de Franse vlag.
Terwijl haar man een officieel bezoek in het stadhuis afwerkte samen met Koning Filip, glipte Brigitte Macron uit het stadhuis weg om de stad te bezoeken. 

De draconische veiligheidsmaatregelen liet ze aan zich voorbij gaan, al had ze toch enkele politiemensen mee in haar kielzog. Macron liet zich naar de Sint-Michielshelling brengen, waar ze uitstapte en een stevig stuk te voet doorheen de stad wandelde. Van de Sint-Michielshelling ging het over de Graslei richting Groentenmarkt, waar ze even bleef staan aan de hoedenwinkel. Uiteraard zag de gewiekste neuzenverkoper Carl zijn kans schoon om haar een zakje neuzekes aan te bieden, in de Franse kleuren dan nog. Brigitte Macron aanvaardde die, maar moest wel aan haar begeleiders vragen wat dat juist was. Cuberdons dus. 

Op haar hoge hakken zette ze er stevig de pas in richting Gravensteen, wat ze van buitenaf bewonderde, om dan via de Zeugsteeg een glimp van het Patershol op te vangen. Ze liep dan over de Zuivelbrug en de Vrijdagmarkt via de Belfortstraat terug naar het stadhuis, waar ze in de auto stapte en richting Brussel vertrok.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John Geers

  Puur vergif ,suikers en vet . Ongezond en dure suiker . Afblijven .

 • Christophe Van Herzeele

  De echte Cuberdons zijn van Eeklo

 • christianne bruyland

  dat moet toch wat doen met een mens, als je deze first lady plotseling tegenkomt op je weg naar huis of wat dan ook...klasse dame

 • Filip Desmedt

  Oei , en van wie heeft ze de neuzekes geproefd , want er is daar een heuse "neuzekes-oorlog" aan de gang . Ik weet niet of deze nu opgelost is , maar ik weet nog dat dit zelfs serieus uit de hand gelopen is , en dit nieuws meerdere malen heeft gehaald . Hopelijk waren het lekkere want de neuzekes is een echte Vlaamse lekkernij !!