Brabantdam even afgesloten door verdachte koffer voor winkel

Voor de kookwinkel 'Doen' werd de koffer gevonden.
Jeroen Desmecht Voor de kookwinkel 'Doen' werd de koffer gevonden.
De Brabantdam in Gent werd vrijdag tussen 16 uur en 17 uur afgesloten nadat een winkelier een verdachte koffer voor zijn gevel opmerkte. De politie onderzocht het pakket ter plaatse, de oranje reiskoffer bleek onschadelijk.

De uitbater van kookwinkel ‘Doen’ merkte de oranje reiskoffer rond 16 uur vrijdag op. Na kort overleg met zijn buurman, besloot hij om de politie te bellen. “Ik was niet in paniek, maar je weet maar nooit”, zegt uitbater Edwin Koster (41). “Uiteindelijk heb ik besloten om het zekere voor onzekere te nemen.”

Om 16.15 uur kreeg de politie bericht van het verdachte pakket. “Onze ploegen stelden een perimeter in”, zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter. “We hebben agenten in ons team die een speciale training gevolgd hebben om zo’n verdacht pakket te onderzoeken. Na onderzoek bleek de koffer onschadelijk en werd hij meegenomen. ” Om 16.50 uur mocht iedereen weer door.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.