Bosje Halfweg toch deels gekapt

Bosje gekapt in de Halfweg.
Gianni Barbieux Bosje gekapt in de Halfweg.
Ondanks massaal protest van de buurt in het najaar van 2018 is het bosje tussen de Watersportbaan en de Drongensesteenweg toch grotendeels gekapt. Dat moest, om ruimte te maken voor sportvelden en parking voor La Gantoise. Na bemiddeling door de stad bereikten buurt en sportclub een compromis.

Zowat 1 hectare groot was het bosje aan de Halfweg. Het stond niet ingekleurd als bosgebied, en het was een verwilderd, moeilijk toegankelijk stuk groen. Maar de buurt bleek er erg aan gehecht. Toen bekend raakte dat La Gantoise het bosje zou kappen, volgde massaal protest, onder meer van de mensen van de volkstuintjes. Uiteindelijk moest de stad bemiddelen, en kwam er een compromis.

La Gantoise laat 6.500 vierkante meter groen staan. Dat kon onder meer door de toegangsweg naar de toekomstige parking te verleggen naar een bestaande brandweg. Toch komen er nog steeds een hockeyveld met tribune, enkele sportvelden en een clubhuis. La Gantoise belooft na de bouw daarvan nog 2.500 vierkante meter buffer aan te leggen, én het gekampte bos in de buurt te compenseren.

La Gantoise is een populaire tennis- en hockeyclub die vroeger naast het Ottenstadion vna KAA Gent huisde in Gentbrugge. Maar ook de Gantoise moest daar weg en kreeg een nieuwe stek langs de Watersportbaan.

Bosje gekapt in de Halfweg.
Gianni Barbieux Bosje gekapt in de Halfweg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.