Bekende imam tijdelijk geschorst als leerkracht

Brahim Laytouss.
Foto De Bock Brahim Laytouss.
De Gentse imam Brahim Laytouss is tijdelijk geschorst als leerkracht door de stad Gent. Er liepen klachten binnen tegen de man over ongeoorloofde contacten met minderjarige meisjes aan wie hij les gaf.

Laytouss is een bekend gezicht in Gent. Hij is imam bij de Al Markaz At-Tarbawi moskee op het Rabot en geeft ook les op een Gentse stadsschool. Bovendien is hij regelmatig te zien in discussieprogramma's. Hij geldt als een gematigde stem in de Gentse islam-wereld en is ook raadgever voor het stadsbestuur.


In de school waar Laytouss lesgeeft doken verhalen op over het misbruiken van zijn gezagsfunctie. Het gaat om flirterig gedrag in de klas, ongewenste aanrakingen en pikante berichten verzonden via het populaire chatplatform Whatsapp. Er is een klacht ingediend bij de politie, die de zaak onderzoekt.


Voor de stad was dat voldoende om Laytouss tijdelijk te schorsen in zijn functie als leerkracht. Hij wordt deze week gehoord door het stadsbestuur.


Volgens Laytouss' advocaat worden alle beschuldigingen formeel ontkend. Volgens hem kadert dit in een afrekening binnen de Gentse Islam-gemeenschap over de te volgen stroming binnen de islam. Verder benadrukt hij dat er geen gerechtelijk onderzoek is enkel een tuchtrechtelijk onderzoek.


(EDG)