Balletje gooien met gaspak aan in brandweerkazerne

De mannen in gaspakken tijdens de oefening
Brandweerzone Centrum De mannen in gaspakken tijdens de oefening

De brandweermannen van de Brandweerzone Centrum kregen woensdagochtend een interessante bezigheid voorgeschoteld. Ze kregen een gaspak aan en mochten een balletje gooien in de kazerne. "We trainen één keer per maand met deze pakken", zegt brandweerwoordvoerder Björn Bryon. “Het gaspak en het bijhorende ademluchttoestel wegen samen rond de 10 kilo. Bij de oefening wordt de focus vooral gelegd op inspanning en bewegelijkheid. Deze ochtend legden ze eerst een parcours met een brancard. Erna moesten ze met een basketbal dribbelen en passen. De pakken zijn volledig afgesloten, daardoor kan de temperatuur snel oplopen. Je waant je in een sauna. Het is moeilijk werken met zo’n pak, zeker het fijne werk. Daarvoor krijgen ze soms uitdagingen zoals enveloppen plooien of een nagel in een houten blok slaan." 

Het gaspakteam van de brandweer wordt ingezet bij een incident met gevaarlijke stoffen, als er dus radiologische, biologische of chemische risico’s zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.