Arteveldehogeschool stelt tuin langs Muinkschelde open

Woensdag wordt een plantactie georganiseerd.
RV Woensdag wordt een plantactie georganiseerd.
De Arteveldehogeschool haalt de omheining rond campus Kantienberg weg en maakt daardoor de groene zone toegankelijk voor de buurt en de studenten. Om de tuin aantrekkelijk te maken, worden banken gezet en fruitbomen geplant. De studenten pakken woensdag zelf de spade in de hand voor de plantactie.

“Als Arteveldehogeschool willen we ons maatschappelijk engagement duidelijk zichtbaar maken”, vertelt Bea Merckx, beleidsmedewerker Duurzaamheid van de hogeschool. “Groen in de stad is belangrijk voor het welzijn van de bewoners en voor het sociale weefsel in de stad. Door onze keuze voor streekeigen beplanting bevorderen we de biodiversiteit. We planten heel wat fruitbomen, waaronder een aantal heel oude rassen. We willen ook meer landbouw in de stad brengen. En meteen hebben we zo fruit van eigen kweek. Met deze acties engageert Arteveldehogeschool zich opnieuw voor een klimaatvriendelijk beleid, met en voor studenten.”

De boomplantactie is onderdeel van het Eco Loco Klimaatfestival dat woensdag voor en door studenten wordt georganiseerd met steun van de Arteveldehogeschool.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video