Antwerpen krijgt stelplaats waar Gent al 20 jaar op wacht

De Lijn weet met moeite waar de trams te stallen.
Wannes Nimmegeers De Lijn weet met moeite waar de trams te stallen.
Gent wacht al 19 jaar op een bus- en tramstelplaats aan Wissenhage en vermoedelijk zal dat zelfs oplopen tot 25 jaar. Maar recent werd aangekondigd dat Antwerpen de komende jaren drie tramstelplaatsen bijkrijgt. 

Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) reageert furieus. “Dat De Lijn met twee maten en gewichten werkt als het over Antwerpen en Gent gaat, is al langer bekend. Vijfentwintig jaar wachten op een stelplaats is echt wel onaanvaardbaar en niet meer uit te leggen.”

De tram- en bushalte is hard nodig. Vandaag weet De Lijn in Gent nauwelijks blijf met de trams. In Gentbrugge worden ze vaak gewoon in een straat met in onbruik geraakte tramsporen geparkeerd. Onder het viaduct zijn de trams dan weer een mikpunt voor vandalen. Bovendien heeft de stad al geïnvesteerd in de Gaardeniersbrug, een trambrug richting de toekomstige stelplaats. Maar die ligt er nu al vele jaren ongebruikt bij (behalve voor fietsers).

Volgens de meest gunstige prognoses zou de stelplaats Wissenhage in 2023 kunnen klaar zijn. De Antwerpse stelplaatsen komen aan de Luchthaven van Deurne, de Havanasite en het Kiel. Die zullen allemaal klaar zijn tussen 2021 en 2023.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.