Agent lekt locaties van superflitspaal

Nimmegeers
Een agent van de Gentse politie heeft een intern document gelekt over de komende locaties van de superflitspaal. Op sociale media werd de foto van het papier al veelvuldig gedeeld. Binnen het korps loopt een intern onderzoek. "We gaan op zoek naar de dader en zullen de gepaste maatregelen nemen", klinkt het.

De komende maand weet iedereen waar de de Gentse superflitspaal (Lidar) zal komen te staan. Op een foto van het gelekte document zijn de data en plaatsen te zien waar je komende weken zal geflitst worden. Nog tot 13 april wordt er geflitst in de Gentbruggestraat. Dan verhuist de paal tot 20 april naar de Dendermondsesteenweg. De week daarna ga je op de foto in de Langestraat als je sneller rijdt dan 30. De laatste plaats die te zien is op het papier is de Francisco Ferrerlaan in de Bloemekenswijk. Volgens onze bronnen gaat het om een document dat de inspecteurs erop attent maakt waar de paal staat, aangezien in de begindagen van de flitser er zeer veel combi's de paal niet wisten staan en dus ook vaak geflitst werden.

Het uitgelekte document. 
TVPG Het uitgelekte document. 

Veel gedeeld

De politie heeft nooit een geheim gemaakt van de plaats waar de bekendste flitspaal van de regio stond, aangezien een nieuwe locatie ook al snel de ronde doet op sociale media. Er werd zelfs een speciale website opgericht met de meest recente plaats. Maar een inspecteur die bewust de plaatsen uitlekt is natuurlijk andere koek. Een van de eersten die het bericht initieel op de sociale media plaatste, haalde het al snel weer offline, maar toen al was het meerdere keren gedeeld. Of hij de dader is, of de inspecteur kent die hem de foto bezorgde, is nog niet bekend. Wellicht zal het voor de 'klokkenluider' van dienst nog een staartje krijgen. In vele reacties werd hij bedankt door andere Facebookgebruikers, maar de kans is dus groot dat de oversten van de dader minder plezier zullen beleven aan de foto die hij of zij nam.

Intern onderzoek

Bij de politie is men op de hoogte van de zaak. "Het document circuleert al sinds vrijdag op de sociale media. We zijn op zoek naar de dader, maar het is niet evident om uit te zoeken wie dit als eerste online heeft gezet. We hebben een intern onderzoek ingesteld om de dader op te sporen en in de loop van de komende dagen zullen we bekijken welke maatregelen we kunnen nemen."

De Lidar, die sinds oktober het Gentse straatbeeld 'siert', moet wellicht een van de meest frequent flitsende palen zijn in heel België. In de eerst drie maanden werden er al 12.777 processen-verbaal opgesteld en 180 rijbewijzen ingetrokken. (TVPG)

Nieuws voor HLN.be? Mail je tekst, foto of video naar 3535@hln.be.