‘Weekend zonder Alcohol’: 21 bestuurders met glaasje te veel op, één gevat zonder rijbewijs

Een vroeger beeld van een C.R.A.S.H.-actie.
Gianni Barbieux Een vroeger beeld van een C.R.A.S.H.-actie.
De Gentse lokale politie heeft vrijdagavond een C.R.A.S.H.-actie gehouden voor het ‘Weekend zonder Alcohol’. Er werden 623 bestuurders gecontroleerd, waarvan er 21 bestuurders een glaasje te veel op hadden. Daarnaast werd er ook één bestuurder betrapt zonder rijbewijs, een andere bestuurder reed rond met een rijverbod.

De actie vond plaats op het rondpunt Corneel Heymanslaan, aan het kruispunt met de Ottergemsesteenweg en daarna op de Deinsesteenweg. Daarbij werden 623 bestuurders gecontroleerd. 21 bestuurders hadden een glaasje te veel op. Negen bestuurders raakten hun rijbewijs drie uur kwijt en kregen een boete van 179 euro nadat ze alarm bliezen. Dit betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,22 mg/l UAL (0,5 promille) en minder dan 0,35 mg/l UAL (0,8 promille).

Twaalf bestuurders hadden meer dan 0,8 promille in hun bloed, tien daarvan waren hun rijbewijs kwijt voor zes uur. Bij twee bestuurders is hun rijbewijs ingetrokken voor vijftien dagen.

Daarnaast controleerde de politie ook op drugs, met een speekseltest. Daaruit bleek één bestuurder onder invloed van cannabis achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Bij de actie werd ook één bestuurder tegengehouden zonder rijbewijs, een andere bestuurder had een rijverbod.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.