"'s Avonds blijven we een cocktailbar"

CAFÉ THEATRE SERVEERT ONTBIJT, LUNCH EN TAARTJES VAN BLOCH

Hugues De Breyne en Vera Poelman in het 'Bloch-hoekje' van Café Theatre.
Foto Wannes Hugues De Breyne en Vera Poelman in het 'Bloch-hoekje' van Café Theatre.
Het is van 2008 geleden, maar vanaf volgende week kun je in 'Bakkerij Bloch' weer ontbijten of taartjes eten. De traditie uit de Veldstraat herleeft in Café Theatre aan de Kouter. "Je kunt hier Bloch-producten eten of ze kopen en mee naar huis nemen, maar 's avonds blijven we gewoon een cocktailbar", zeggen de zaakvoerders.

In augustus 2016 namen Hugues De Breyne en Vera Poelman Café Theatre over van oprichter Luc Van Oostende. Vera en Hugues baten sinds 1999 al restaurant Patyntje aan de Gordunakaai uit en sinds 2012 ook de Nenuphar in Afsnee. "Hier hebben we zowel de bar als het restaurant overgenomen", vertellen ze. "We wisten al snel dat we de bar een andere invulling wilden geven. Omdat we perse de beste kwaliteit wilden, kwamen we al even snel bij Bloch terecht."

Exclusief

Vanaf volgende week is het zover. "We draaien nu al drie dagen proef, maar vanaf volgende week is het echt", lacht Vera. "Dan zijn we van 8 tot 18 uur een echte Bloch-vestiging. We zijn enerzijds een winkel, waar je kunt binnenwandelen en koeken, taartjes of ander lekkers kopen. Maar we hebben ook tearoom, waar je kunt ontbijten, lunchen of in de namiddag een taartje komen eten. Het aanbod is ruim en bestaat exclusief uit Bloch-producten uit de bakkerij in Destelbergen. Daar werken heel wat mensen die vroeger al bij Bloch in de Veldstraat werkten en alles gebeurt onder het toeziend oog van meesterbakker Stefan Elias."

Internationaal merk

Die gaf al drie recepten en een Belgisch Bakboek uit en zorgde ervoor dat enkele Bloch-producten ook in Delhaize te vinden zijn. Maar Bloch wordt ook steeds meer een internationaal merk. In Spanje en Denemarken ligt de quiche van Bloch al in de winkels en binnenkort zal Zuid-Korea kennismaken met de Bloch-cake. In Gent vind je meerdere keren per week een Bloch-foodtruck op de Vrijdagmarkt en aan het Sint-Pietersstation. "Qua lunch hebben we de bekende quiches, maar ook pizzatartelette, kaasrollen, een gehaktbroodje en zelfs garnaalkroketten."

Vaste klanten

Opmerkelijk is dat elke dag om 18 uur het Bloch-hoekje verdwijnt uit Café Theatre. "Misschien zullen de laatste broodjes nog blijven liggen, maar het tea-roomgevoel moet 's avonds weg zijn", gaat Hugues verder. "'s Avonds blijft Cafe Theatre de bekende cocktailbar van weleer. Met Bloch trekken we misschien overdag een ander publiek aan, maar ons vast cliënteel moet zich dus geen zorgen maken."


De Bloch-producten zijn vanaf volgende week te koop, van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 18 uur. Op zondag is er geen Bloch omdat de bakkerij dan gesloten is. Meer info op www.cafetheatre.be.