"Onze mooiste dag verprutst": dief steelt trouwringen van koppel terwijl vrouw bevalt van eerste kindje

Het UZ Gent.
Wannes Nimmegeers Het UZ Gent.
Een dief riskeert in de rechtbank een gevangenisstraf omdat hij vorig jaar in het UZ stal van een koppel dat op het verloskwartier hun eerste kindje kreeg.

Een lastige bevalling, deze ochtend in het Gents gerechtsgebouw, want de dief stuurde zijn kat. Hij moest zich er nochtans verantwoorden omdat hij vorig jaar ingebroken had in het kamertje van een jong koppel uit Knokke-Heist in het UZ Gent. De twee waren op dat moment net naar het verloskwartier, want hun eerste kindje kwam eraan. Bij terugkomst, nog in een roes omdat de baby ondanks de vroeggeboorte toch gezond was, bleken hun trouw- én verlovingsringen gestolen. 

De dader werd snel gevat, maar de ringen zijn nog steeds spoorloos. Het koppel eist in de rechtbank een morele schadevergoeding voor de gepersonaliseerde ringen. “Onze mooiste dag was verprutst”, zuchtten ze. “Gelukkig is ons kindje gezond - dat is het voornaamste.”

Te gemakkelijk voor dieven

De advocaat van het koppel hekelde ook dat dieven het te gemakkelijk krijgen in het UZ. “Een week na de diefstal stond er bijvoorbeeld weer een man in de kamer van mijn cliënten“, zei hij. “Hij had zich zogezegd vergist, maar die man was ook op zoek naar iets. Vaak zijn de kamers in het UZ wel op slot, maar hangen de sleutels even verderop in een secretariaat dat soms onbemand is.”

Navraag bij de politie leert dat er in het UZ sprake is van gemiddeld één diefstal per week - cijfers die al enkele jaren stabiel blijven. Het gaat om alle diefstallen, dus zowel in ziekenhuiskamers als in dokterskabinetten, het onthaal, enzovoort. In piekmaanden wordt er om de twee à drie dagen gestolen, in andere maanden helemaal niet.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karine Roeland

  Iedereen weet dat je geen waardevolle spullen mag achterlaten in een ziekenhuis. De man had toch de ringen in zijn zak kunnen stoppen? In ziekenhuizen kan nu eenmaal iedereen dag en nacht binnen. Dus waardevolle spullen laat je thuis of in het kluisje. Iedere kamer heeft een kluisje.

 • Anne-Marie De Rycke

  Ik had mijn trouwring aan op de bevalling.

 • Paul De Clercq

  Geens zal hem een enkelband geven

 • boeken cops

  Misschien is vrijgave naam en foto van deze dader interessanter zodat we zelfs in een ziekenhuis voor hem op onze hoede kunnen zijn.