Ga naar de mobiele website
^ Top

"Kom zere were Rudy"

HOOFDSTEWARD AA GENT AANGEREDEN

Hoofdsteward van KAA Gent Rudy Van Heyste, die hier plannetjes over het circulatieplan uitdeelt aan automobilisten.
Foto James Hoofdsteward van KAA Gent Rudy Van Heyste, die hier plannetjes over het circulatieplan uitdeelt aan automobilisten.
Rudy Van Heyste (61), hoofdsteward van AA Gent, is donderdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden aan de Ghelamco Arena. Hij werd opgeschept door een bestuurder die onder invloed reed en liep breuken op aan zijn borstkas, linkerbeen en ribben.

De Buffalo's waren donderdagavond in een feestroes na de 5-2 overwinning tegen Zulte Waregem. De gemoedsrust binnen de Buffalofamilie keerde volledig na het zware ongeval van hun hoofdsteward. "Rudy was rond middernacht op weg naar zijn wagen", vertelt zijn vrouw Claudine vanuit het ziekenhuis. "Toen hij de baan overstak, werd hij aangereden door een wagen. De chauffeur reed volgens verschillende mensen te snel."


De bestuurder, die volgens verschillende ooggetuigen en stewards zwaar onder invloed was, stopte onmiddellijk om te helpen. "Hij vroeg blijkbaar de hele tijd hoe het met hem ging, maar Rudy wilde gewoon een ambulance."


De politie kon de aanrijder ter plaatse meenemen voor verhoor. De man zou de voetbalwedstrijd niet bijgewoond hebben. Verder onderzoek zal moeten uitklaren hoe het ongeval gebeurd is.

Verwondingen

Rudy werd naar het UZ overgebracht. Daar stelden de dokters twee gebroken ribben, een dubbele breuk aan zijn linkerbeen en een ingedrukte borstkas vast. "Vooral daarvan ziet hij verschrikkelijk af. Het is ook een moeilijke breuk om te genezen. De kinesist kwam deze morgen al langs om hem op een andere manier te leren ademen. Zo zou hij zijn borstkas minder belasten."


Rudy onderging 's nachts al een eerste operatie. Gisterennamiddag werd hij aan zijn gebroken been geopereerd. "De dokters weten nog niet of hij permanente schade heeft opgelopen. Ik hoop dat hij zich na de operaties al wat beter voelt. Sowieso wacht hem nog een lange revalidatie."

Videoboodschap

Ondertussen is op Facebook de groep 'Kom zere were Rudy' opgericht om de zwaargewonde steward te steunen. Zelfs coach Hein Vanhaezebrouck liet er in een videoboodschap een steunbericht achter. "Ik heb het slechte nieuws ontvangen dat je bent aangereden en zware breuken hebt opgelopen. Bij deze zou ik je in naam van de hele staff, alle spelers en alle medewerkers het allerbeste willen wensen en een heel goede revalidatie. Ik weet dat je al vaak bent teruggekeerd na een ongeval. We hopen je snel terug te zien op AA Gent."Meld een bug