Vergaderzaal met glijbaan op groter C Mine Crib

Vergaderen saai? Met een glijbaan in de buurt alvast niet.
Mine Dalemans Vergaderen saai? Met een glijbaan in de buurt alvast niet.
C Mine Crib, een hotspot voor startende en creatieve ondernemingen aan de vroegere mijn van Winterslag, is uitgebreid. In de vroegere fitnesszaal boven cinemacomplex Euroscoop werd 1.600 vierkante meter extra gerealiseerd. Prijskaartje: 1,6 miljoen euro. Glijbaan in de vergaderzaal incluis.

Met 50 bedrijfjes, goed voor 130 jobs, is C Mine Crib een succes. "We hebben voor een oringeel concept gekozen", zegt Jasper Olaerts, manager van C Mine Crib. "We gebruiken frisse kleuren en creëren plekken waar mensen elkaar in alle rust ontmoeten. Hierbij is het principe 'word hard, play hard' uitgevoerd. Hier wordt hard gewerkt in een omgeving die fun uitstraalt."


"De inrichting zet aan tot werken. Het is de bedoeling dat mensen graag naar hun werk komen." Daar dragen de speciale telefoonhoeken - ze kleuren donker rood en nodigen uit om rustig te bellen - en aparte kantoren die warm en kleurrijk zijn ingericht toe bij. Ook de glijbaan in een vergaderzaal maakt het werken plezant.


Annelies Schroten, begeleider van student-ondernemers van UCLL op C Mine Crib, vindt het the max. "Al drie keer heb ik de glijbaan gebruikt, ik voel me terug kind. Ik kan een stuk creatiever werken." Jan Fabry van IT- bedrijfje Webmonks spreekt van een leuke plek om te werken. "Hier staan losse desks. Bovendien is het een open werkplek die aanzet om mensen te ontmoeten. Een voorbeeld van kruisbestuiving."

Broedplek

"Het is een broedplek van creativiteit", vult Jasper Olaerts verder aan. "Mensen kunnen out of the box denken. We begeleiden hen ook in hun evolutie door trainingen over nieuwe technologieën, hoe werken onder stress en andere vormingen die helpen bij de groei van de bedrijfjes. De inrichting is van desigbedrijven: Deusjevoo en Procos." (LXB)