Stiptheidsacties chauffeurs van
De Lijn ook in het weekend

De bussen van De Lijn stoppen en vertrekken weer als vanouds aan het station van Genk, althans tijdens de ochtend- en avondspits. Tussendoor rijden minder chauffeurs uit.
Benoit De Freine De bussen van De Lijn stoppen en vertrekken weer als vanouds aan het station van Genk, althans tijdens de ochtend- en avondspits. Tussendoor rijden minder chauffeurs uit.
Voor de tweede dag op rij hielden de chauffeurs van De Lijn in Limburg stiptheidsacties om de directie van de vervoersmaatschappij zo ver te krijgen dat ze pauzes en rijtijden afstemmen op de realiteit. Zoals gisteren zijn de chauffeurs tijdens de ochtend- en avondspits als vanouds met de lijnbussen uitgereden. Maar overdag stelden reizigers zoals op donderdag opnieuw vast dat niet op alle lijnen werd gereden. Hierbij gaat het vooral om ritten waarover de directie van De Lijn met de drie grote vakbonden en hun achterban in de stelplaatsen een oplossing wenst te vinden.

Stiptheidsacties blijven

De directie van De lijn sluit niet uit dat de stiptheidsacties van de chauffeurs ook gedurende het weekend zullen doorgaan. “We raden de reizigers aan om de realtime informatie te volgen om zo te zien wanneer de volgende bus eraan komt”, laat Tom Van de Vreken, de woordvoerder van De Lijn in Vlaanderen weten.  Zoals afgesproken tussen de vakbonden hebben de chauffeurs tijdens de daluren hun pauze genomen. In theorie ligt die rond de 20 à 30 minuten, de chauffeurs stellen vast dat die in de praktijk niet opgenomen kan worden gezien her drukke verkeer, de rotondes en vluchtheuvels die zorgen voor vertragingen op de ritten. Vandaag is het overleg met de chauffeurs in de stelplaatsen van Kinrooi en Lanaken gestart, en dit in aanwezigheid van de zonemanager van Limburg voor De Lijn. Volgende week dinsdag volgen dan gesprekken in de stelplaats van Winterslag.  




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.