Renovatie vroegere school hervat
nadat de werken een jaar stillagen

Het was oorspronkelijk gepland dat de renovatie en de herinrichting van de noordoostelijke vleugel van de vroegere school Sint-Albertus in Zwartberg nog eind dit jaar zou afgerond worden. Maar de aannemer ging failliet. "De werken lagen hierdoor een goed jaar stil", legde schepen van jeugd Anniek Nagels uit.

Herstart

Nu zijn de werken hervat. De stad heeft een nieuwe aannemer gevonden. De gebroeders Janssen werken verder aan de bouw. "Het eind van de werken is nu tegen eind november volgend jaar voorzien", vulde de schepen van wijkontwikkeling Gianni Cacciatore aan. De hervatting is goed nieuws voor de verenigingen die in het vroegere maar verouderde gebouw zaten. De chirojeugd van Zwartberg, jeugdwelzijnsorganisatie Gigos en buurthuis De Bol moeten nog een extra jaar wachten vooraleer ze de grondig vernieuwde vleugel - hun nieuwe thuis - kunnen gebruiken.

Een jaar lang lag de renovatie van de Sint-Albertussite stil door faling.Nu zijn de werken hervat
Mine Dalemans Een jaar lang lag de renovatie van de Sint-Albertussite stil door faling.Nu zijn de werken hervat

Buurthuis 

"Het werd tijd dat de verbouwingswerken terug konden worden hervat", liet schepen Cacciatore horen. "Een jaar lang lag het volledig gestripte gebouw stil en stond het bloot aan regen en wind. Gelukkig valt de schade nog mee." De architect van het bureau B+ architecten kon het oorspronkelijk plan dat hij had uitgewerkt nagenoeg ongewijzigd uitvoeren. Aan de realisatie van het gebouw hangt een prijskaartje van zo'n drie miljoen euro vast. "Naast de nieuwe lokalen voor de verenigingen, die zich daar opnieuw gaan vestigen, zal in het gebouw ook een buurthuis ondergebracht worden", aldus nog schepen Nagels. "We installeren een industriële keuken en we runnen een polyvalente zaal. Verder biedt het gebouw ruimte voor het houden van ateliers die met schuifwanden kunnen opgesplitst worden", vervolgde Nagels.  "Delen is het nieuwe hebben. Dat principe passen in de vernieuwde lokalen toe want de chiro, gigos en De Bol gaan de ruimtes delen".
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.