Racen met drones in C-Mine

In opperste concentratie en met hun videobrillen op besturen de deelnemers hun drones.
Mine Dalemans In opperste concentratie en met hun videobrillen op besturen de deelnemers hun drones.
Drone Racing Belgium heeft zondagmiddag in de ondergrondse parking van C-Mine in Winterslag een trainingssessie gehouden ter voorbereiding van de echte dronerace die daar op 29 november plaatsvindt.

Zestien deelnemers waren op post. Die legden met hun vliegtuigje en in groepjes van vier om ter snelst in de amper 2,5 meter hoge parking een vooraf uitgetekend parcours af.


Sep Berghmans, organisator en ook een van de deelnemers, was enthousiast. "Racen met een drone mag enkel in een gesloten ruimte, tenminste als je daar de toelating toe krijgt. Die hebben we gelukkig gekregen. Buiten vliegen met een drone is al spectaculair. Maar als je je met een videobril op de neus, zoals wij, aan boord van je eigen droom waant en het parcours ook als zodanig ziet en beleeft, dan is het nog veel spectaculairder."


Volgens Sep Berghmans blijft een goede droneracer vooral rustig. "Daarnaast moet je ook stevige reflexen hebben. Dit is niks voor zenuwpezen. Toch is het nu ook weer niet aartsmoeilijk. Volgens mij wordt het trouwens een van de sporten van de toekomst, temeer omdat droneracen een waanzinnige ervaring is die de sensatie van videogames en andere races overschrijdt en omdat een drone steeds meer in ieders budget past." (FKS)


Bekijk het filmpje van de racende drones op HLN.be/dronerace

De drones zoeven door de afgesloten ondergrondse parking.
Mine Dalemans De drones zoeven door de afgesloten ondergrondse parking.