Politie opent vuur nadat wagen inrijdt op controlepost in Genk

PN
Een politiecontrole is gisteravond helemaal uit de hand gelopen in het Limburgse Genk. Een bestuurder probeerde aan de controle te ontsnappen en reed in op de post. De politie opende daarop het vuur. Na een achtervolging kon de Genkenaar gearresteerd worden. Zowel de verdachte als twee politiemannen raakten lichtgewond.

Het was aan de Emiel Vandorenlaan dat de man rond 22 uur weigerde te stoppen. Hij reed met zijn Volkswagen Golf in op de controlepost en de agenten konden maar nipt opzij springen. Een van hen raakte daarbij lichtgewond. 

Schoten

Er werden enkele schoten gelost in de richting van de auto, maar de bestuurder kon vluchten met enkele lekke banden. Politie CARMA zette meteen de achtervolging in en reed de wagen klem op de Dijkstraat in Genk, enkele kilometers verderop. Drie politievoertuigen raakten daarbij zwaar beschadigd. 

De agressieve bestuurder, een 41-jarige Genkenaar, moest met geweld uit de auto gehaald worden. De Genkenaar werd gearresteerd. Zowel de verdachte als een inspecteur raakten daarbij lichtgewond. 

Politie LAMA kwam ter plaatse om de vaststellingen te doen. Ze namen de verdachte voor onderzoek mee naar het commissariaat. De veertiger is vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en werd aangehouden. 
25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • louis pippers

  Proficiat voor deze agenten

 • Ingrid Charlier

  Zo moet dat geen medelijden met dat soort. Proficiat aan de politie en hopelijk zijn de gewonde agenten snel beter.

 • godelieve milisen

  Wordt tijd dat zulke mensen ook gaan opdraaien voor de schade die ze aanrichten , hospitaal opname , werkverlet agenten en schade aan de politievoertuigen . Nu hebben ze iemand gearresteerd die is vanavond weer terug vrij en betaald een boete van 200 eur of zo , de tienduizenden euro schade zijn weer te betalen door de belastingbetaler

 • Jean De Grande

  Ronny Claes, als ze hem laten lopen zijt gij de eerste die staat te zeiken. En bekwaamheid? Kom gij het eens uitleggen als ge weet waarover ge het hebt.

 • Lieve Vandamme

  Aan de goed werkende agenten toch een heel goed 2018 gewenst! Agressievelingen zouden in zulke gevallen wél direct een kalmerend spuitje mogen krijgen....zo vermijdt men eventuele verwondingen van de agenten, én van de agressieveling zelf