Parket vermoedt dat Genkenaar werd vermoord en gedumpt in Nederland

Ronald Vandereycken (53) werd het laatst gezien op zaterdag 3 juni.
Foto RV Ronald Vandereycken (53) werd het laatst gezien op zaterdag 3 juni.
Volgens de federale gerechtelijke politie werd de vermiste Ronald Vandereycken (53) vermoord en gedumpt in Nederland. Het parket lanceert nu voor het eerste een oproep naar Belgen én Nederlanders die begin juni in de omgeving van het kanaal van Maastricht opvallende dingen hebben gezien.

"Dat kan concreet gaan over Ronald zelf, maar mogelijk ook over zijn lichtgrijze Peugeot 207 met kentekenplaat 1-PKB-557", klinkt het. Er is sinds eind juni ook een hoofdverdachte in het vizier, genaamd Marc C., een 53-jarige man uit Bilzen. Het parket gaat er van uit dat hij Ronald met geweld om het leven bracht en nadien zijn wagen in het kanaal in Lanaken dumpte aangezien daar de wagen werd teruggevonden. Van zijn lichaam ontbreekt elk spoor. Speurders denken dat Marc C. het lijk in Nederland dumpte. "Wie Marc C. ook in juni in de omgeving van Maastricht en het kanaal heeft gezien, mag ons dat zeker laten weten."

Seriemoordenaar?

Marc C. is geen onbekende voor het gerecht. De man heeft een zwaar strafblad gelinkt aan het drugsmilieu. In Nederland werd C. ook al gelinkt aan meerdere verdwijningszaken. Bij onze noorderburen werd zelfs geopperd dat hij een potentiële seriemoordenaar was, die ontzettend goed bleek in het laten verdwijnen van zijn slachtoffers. Toch kon de man nooit veroordeeld worden wegens gebrek aan bewijzen. In één zaak werd hij wel veroordeeld voor ontvoering en foltering, omdat hij dat zelf had bekend. Volgens de speurders is dat Vandereycken een potentieel nieuw slachtoffer. "Maar mijn cliënt ontkent elke aantijging. Ze kenden elkaar enkele jaren uit het milieu, maar daar blijft het ook bij", besluit meester Bert Partoens.


Ronald Vandereycken werd op zaterdag 3 juni, om 12.47 uur voor de laatste keer gezien nabij apotheek De Voorzorg in het van centrum van Genk. De wagen werd op zondag 4 juni in verdachte omstandigheden nog gezien in de Louis Paul Boonstraat in Gellik, in de omgeving van de Kompveldstraat en de Wijerdijk in Lanaken. Tips zijn welkom via opsporingen@police.belgium.eu.


Of telefonisch vanuit België via het nummer 0800/30.300 of vanuit Nederland via het nummer 00322/55.44.488.


(MMM)