Ontslag arts bij Geneeskunde voor het Volk blijft voor beroering zorgen

Harrie Dewitte.
Borgerhoff Harrie Dewitte.
Het ontslag van Michel Vanduffel, 30 jaar arts bij de groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk, slaat ook aan bij Harrie Dewitte. Hij nam ontslag als voorzitter van de Raad van Beheer van de groepspraktijk.

Harrie Dewitte stichtte de praktijk 40 jaar geleden in de wijk Kolderbos in Genk. Al die tijd werkte hij daar niet alleen als arts, maar was hij ook het uithangbord van Geneeskunde voor het Volk. Een goed jaar geleden ging Harrie met pensioen als arts, maar hij bleef voorzitter van de Raad van Beheer van de groepspraktijk. Tot hij afgelopen maandag ontslag nam in die functie. Of en in welke mate zijn ontslag te maken heeft met het aan de deur zetten van dokter Vanduffel, is een open vraag.


"Mijn besluit stond al eerder vast en heeft niets met het ontslag van mijn vroegere collega te maken", reageerde Harrie Dewitte. Maar het blijft opmerkelijk dat zijn ontslag samenvalt met het gedwongen vertrek van dokter Vanduffel.

Gewoon patiënt

"Ik ga me niet meer met de interne problemen van de praktijk en de werking ervan bemoeien. Het is aan de huidige bestuurders en het team dat nu werkt bij Geneeskunde voor het Volk om de problemen op te lossen. Ik ben er geen arts meer. Ik ben gewoon patiënt zoals de 3.168 anderen die aangesloten zijn bij de groepspraktijk", vulde Dewitte aan. Hij ontkent niet dat er problemen zijn binnen de praktijk.


"Ik heb geprobeerd om die met de mantel der liefde toe te dekken."


(LXB)