Massale belangstelling voor sloopwerken Ford Genk

Duizenden bezoekers kwamen nog een laatste keer de Ford-site bezoeken.
Mine Dalemans Duizenden bezoekers kwamen nog een laatste keer de Ford-site bezoeken.

Op de Open Bedrijven Dag konden mensen gisteren ookeen gesloten bedrijf bezoeken.


Voor de laatste keer werd de Ford-site in Genk opengesteld voor het grote publiek.


Door de fabriek nog een keertje open te stellen, konden mensen afscheid nemen van dit stukje Limburgse geschiedenis. Momenteel zijn twintig kranen van twee firma's bezig met de afbraakwerken. Met een terrein van maar liefst zestien hectare gaat het allicht om het grootste sloopwerk van Europa op dit moment. Ooit werkten er tot 15.000 mensen. Gisteren waren er voor het eerst sinds lang nog eens duizenden op het terrein.


Het stukje E313 tussen Hasselt-Zuid en Hasselt-Oost was gisterenmiddag voor één keer ook helemaal van de voetgangers. Het Agentschap Wegen en Verkeer openden immers dit stukje autosnelweg ter gelegenheid van de Open Bedrijvendag en dat had alles te maken met het nieuwe geluidsarm asfalt dat er ligt. (BVDH)

Ter gelegenheid van Open Bedrijvendag stelde AWV een stukje van de E313 open, zodat mensen er over het geluidsarm asfalt konden slenteren.
Mine Dalemans Ter gelegenheid van Open Bedrijvendag stelde AWV een stukje van de E313 open, zodat mensen er over het geluidsarm asfalt konden slenteren.