Komst Hollywoodster Tim Burton
legt stad en shops geen windeieren

De Amerikaanse regisseur en artiest Tim Burton is booming. Genk is in de ban van de Hollywoodster die eind vorige week kwam kijken naar zijn expo. Op The World of Tim Burton staan 400 voorwerpen uit z'n films en artistieke werk uitgestald. "Om en bij de 30.000 mensen zijn al langs geweest", vertelt burgemeester Wim Dries. 

"Als de lijn zich zo verder doorzet, dan halen we tegen eind volgende maand een kleine 60.000 bezoekers. Dan is onze investering in het project terugbetaald", vulde hij aan.  "Veel buitenlandse gasten zijn komen kijken. Ze logeerden in een Genks hotel en gingen eten in een horecazaak."

Een graantje

Onder de bezoekers ook veel scholen. Tot nog toe bezochten een kleine 2.000 leerlingen uit tachtig verschillende lagere en middelbare scholen uit Genk en omgeving de expositie met nationale en internationale uitstraling. Ook de handelaars pikken een graantje mee van The World of Tim Burton. Zo biedt een Genkse bakker pralines aan, waarop figuren en taferelen uit z'n films en tekeningen staan afgebeeld.

Gadgets

In The Burton Shop, die nog tot en met 28 november loopt op C-Mine in Winterslag, verkopen de boeken van en gadgets over de eigenzinnige filmmaker en kunstenaar als zoete broodjes. "Van het Art Book, een kanjer van 3,8 kilo (75 euro), heb ik er al 800 verkocht. Er zijn speciale speelkaarten gemaakt waarvan er nu al 500 de deur zijn uitgegaan", wist Serge Dehon, die de tijdelijke shop uitbaat, te vertellen. "Over de 1.000 misfortune cookies zijn verkocht. Ik was snel door de eerste voorraad en ik moet geregeld aanvullen. Zo'n stormloop had ik echt niet verwacht", besloot hij. In het bioscoopcomplex Euroscoop op C-Mine vindt een festival plaats met films van de meester. De tickets voor alle vertoningen zijn weg. Ook de drive-infilms van Tim Burton zijn uitverkocht.

Regisseur Tim Burton was vorige week zelf aanwezig op de expo die zijn naam draagt.
Mine Dalemans Regisseur Tim Burton was vorige week zelf aanwezig op de expo die zijn naam draagt.
Even geduld was wel nodig voor wie afgelopen weekend graag een handtekening wou van de Amerikaanse regisseur Tim Burton
Mine Dalemans Even geduld was wel nodig voor wie afgelopen weekend graag een handtekening wou van de Amerikaanse regisseur Tim BurtonReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.