Jaloerse Genkenaar knalt met BMW op ex-vriendin en haar vriend

Een BMW 318D waarmee de feiten werden gepleegd
RV Een BMW 318D waarmee de feiten werden gepleegd
Op 21 juli 2016 sloegen de stoppen bij een 23-jarige Genkenaar door. Toen hij vernam dat zijn 19-jarige ex-vriendin uit Diest op restaurant was met een andere man, vond hij het nodig om hen een lesje te leren.

Op die zomerdag in juli reed de Genkenaar volgens getuigen “gelijk een zot” een grasperkje voor een kerk in Beringen op met zijn BMW 318 D. Een vrouw gilde en er volgde een doffe slag: de bestuurder bleek met zijn bumper op een groepje te zijn gereden. Twee personen werden geraakt: zijn ex-vriendin en de man met wie ze optrok. Achteraf bleek dat beklaagde vooral de man “wou pakken”, die was tot het einde van de maand werkongeschikt. 

Uit het onderzoek kwam aan het licht dat beklaagde het slachtoffer bewust was gaan opzoeken omdat hij vernomen had dat deze samen met zijn ex-vriendin en haar ouders op restaurant zat. Hij had een vriend gecontacteerd die achter hem aan reed. “Eerst langs de kaffee rijen”, sms‘te hij naar hem. “Als die buiten is niet Twijfelen er uit En er op”, volgde enkele seconden later. Het was dus duidelijk wat de intenties van de Genkenaar waren. 

De Genkenaar zou die dag ook zijn ex-vriendin uit de wagen hebben gegooid. Zelf verklaarde hij dat ze niet wou uitstappen en hij haar uit de auto heeft gesleurd, waarna ze in een rozenstruik terecht kwam. De rechtbank stelt dat de man met voorbedachten rade de verwondingen heeft aangebracht. 

Intussen is de Genkenaar 26 jaar. Hij werd veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden, maar krijgt - dankzij zijn blanco strafblad - volledig uitstel. Wel moet hij zich laten begeleiden voor zijn agressieprobleem. De BMW werd na de feiten in beslag genomen. De in de plaats gestelde geldsom ten bedrage van 3.650 euro wordt verbeurdverklaard. Aan de ex-vriendin moet hij in totaal 6.943,36 euro schadevergoeding betalen. De man die werd aangereden, stelde zich geen burgerlijke partij. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michael Lenders

  BMW wordt niet door de mediz 'gecriminaliseerd'. Bepaalde bestuurders van dit merk auto doen dat wel. En nee, ik ben niet jaloers. Ik ben tevreden met mij Audi

 • Benny Wouters

  Bedankt roddelblad voor de reactie.

 • Freddy De Vos

  Zo'n kleine geldboetes? Men zou die man moeten opsluiten! Die is compleet gestoord!

 • Maria Scheuts

  Niet het automerk op zich is relevant, maar je kan niet ontkennen dat macho's graf voor een bepaald merk kiezen.

 • Gilles Standaert

  Al ooit van statistieken gehoord? in het criminele milieu passeren BMWs vaak de revue. Niks met criminalisering te maken gewoon feiten. Al is het type auto melden bij misdrijven niet echt relevant.