Harde kern KRC Genk-fans valt politie aan na match tegen Besiktas

Politie start onderzoek naar relschoppers na KRC Genk-match

De ruzie ontstond tussen de harde kern van Genk en enkele Besiktas.
BELGA De ruzie ontstond tussen de harde kern van Genk en enkele Besiktas.
Na de Europese wedstrijd tegen Besiktas heeft de politie enkele hevige fans van Besiktas en de harde kern KRC Genkfans uit elkaar moeten houden. Rond 21 uur kwam het tot opstootjes, waarna de Genksupporters zich tegen de politie keerden. Twee paarden van de cavalerie raakten daarbij gewond.

De opstootjes begonnen na de match aan de spoorwegovergang aan het stadion. De onenigheid ontstond bij een geïsoleerd incident tussen enkele Besiktas-fans en KRC-supporters. De politie te paard kwam snel tussenbeide en om veiligheidsredenen werd een doorgang tijdelijk afgesloten. 

Na dit incident werd de sfeer bij de harde kern van KRC Genk grimmig en keerden ze zich tegen de politie. “Dit mondde uit in provocatie van de cavalerie en andere politiediensten door het gooien van dranghekken, stenen en pyrotechnisch materiaal in hun richting", klinkt het bij politiezone CARMA.

De politie bekijkt nu alle beelden om mogelijke oproerkraaiers te herkennen.
REUTERS De politie bekijkt nu alle beelden om mogelijke oproerkraaiers te herkennen.

Gewonde paarden

Een groot aantal manschappen moest tussenkomen om de relschoppers veilig weg te drijven en de openbare orde te herstellen. “Omstreeks 22 uur was de situatie gekalmeerd. Maar een politie-inspecteur en twee paarden van de cavalerie liepen lichte verwondingen op.” Ook onder de supporters werden enkele lichtgewonden gemeld. Zij werden verzorgd door het Rode Kruis.

Stadionverbod

Er zijn donderdagavond geen supporters gearresteerd, maar de politie onderzoekt onder meer de camerabeelden om de relschoppers te identificeren. “Deze personen riskeren geldboetes en een stadionverbod voor inbreuken op de voetbalwet.”

Duitse fans

Voor en tijdens de wedstrijd waren er geen noemenswaardige incidenten. Een 250-tal Besiktas-supporters zonder ticket zijn aan de grens met Maasmechelen onderschept en gegroepeerd in bussen naar het stadion begeleid. Dit om te vermijden dat een ongecontroleerde versnippering van supporters de openbare orde in het gedrang zou brengen. Deze supporters moesten alsnog een ticket kopen om de wedstrijd te kunnen volgen. 

Na de wedstrijd zijn ze om veiligheidsredenen meteen weer naar de bussen gebracht. Zij waren dus niet aanwezig bij de moeilijkheden na de wedstrijd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.