Gesponsorde inhoud

Genkenaren kiezen de top vijf
populairste dieren en planten

Het Heempark wilde van de Genkenaren weten welk dier of welke plant ze bestempelen als hun favoriet. De vijf meest populaire dieren en planten vormen dan The Big 5.  Op de lijst van de Genker boegbeelden van de flora en fauna prijkt de ree op de eerste plaats, gevolgd door de slechtvalk, de blauwborst, de zwarte specht en de wilde bij. 

De oproep om te stemmen stond in de extra editie van het stadsmagazine 3600 dat exclusief handelde over de natuur en het groen in Genk. De laatste is de groenste centrumstad van Vlaanderen. Genkenaren konden kiezen uit 20 dier- en plantensoorten. Goed 400 inwoners van de stad hebben gestemd.

Populair

The Big 5 bestaat enkel uit dieren. "Ze komen courant voor", reageerde schepen van leefmilieu Gianni Cacciatore. "Ze worden veel gezien en gehoord in de stad en de wijken. Of ze spreken bij velen tot de verbeelding." Opmerkelijk is wel dat er geen plant, laat staan de struikheide, in de top vijf staat. "De struikheide, die zo typisch is voor Genk, belandde nipt buiten de top vijf", vulde de schepen aan. "De struikheide komt veel voor in de natuur maar ook in de wijken, dichtbij de mensen die daar wonen." Toch krijgt de struikheide een eervolle vermelding. "Dat verdient de plant ook. Goed honderd jaar geleden lokte de struikheide tientallen kunstenaars naar Genk om heidelandschappen op doek vast te leggen", besloot Gianni Cacciatore. Uit de 400 mensen die gestemd hebben werd Jo Geraerts als winnaar gekozen. Hij wint een unieke safari doorheen het nationaal park Hoge Kempen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.