Gencker Pop-up bar sluit zaterdag

De vrienden openden de bar vier maand geleden.
Borgerhoff De vrienden openden de bar vier maand geleden.
Vier maand geleden openden 25 jeugdvrienden en studenten de Gencker Pop-up bar in het centrum van de stad. Zaterdag eindigt hun experiment. De eigenaar van het pand gaat het gebouw tegen de grond gooien.

Voor amper 1.000 euro hadden de vrienden de bar ingericht met recyclagemateriaal. "We maakten een terras van afgedankte paletten. Kussens voor op de banken haalden we bij de kringwinkel en we gebruikten de zijkant van bobijnen waarop kabels werden gerold als tafels", zegt Karel, één van de studenten. De inrichting sloeg niet enkel aan bij het jeugdig pubiek. Ook de sfeer in het café zorgde voor succes. "We zijn één hechte vriendengroep die veel voor elkaar over hebben", legt Bert uit.


"De jeugd heeft een plek gevonden waar ze elkaar in een losse en ongedwongen sfeer konden ontmoeten. Jammer dat het nu ophoudt", zegt Victor. "We hebben met de bar aangetoond dat Genk nood heeft aan zo'n café. En de stad weet dat. We kregen véél volk in de bar. Het was super om te doen maar we hebben ook de andere kant van het uitbaten van een café ervaren. Zo moesten we lange shiften draaien. En als de laatste klant de deur uit was moest er nog anderhalf uur gepoetst worden om de dag later terug proper te openen", aldus nog Victor. De Genkcer Pop- up Bar bracht goed op. "We verdelen 5000 euro onder vijf goede doelen in Genk en de rest investeren we in het organiseren van fuiven die we als vriendengroep al enkele jaren organiseren." (LXB)