Eerste Huis van het Kind in binnenstad

Het Huis van het Kind is kind- en gezinsvriendelijk ingericht met speel- en leeshoekjes voor ouders en kinderen.
Borgerhoff Het Huis van het Kind is kind- en gezinsvriendelijk ingericht met speel- en leeshoekjes voor ouders en kinderen.
Gezinnen met kinderen die met vragen zitten over de opvoeding, onderwijs en ontwikkeling van hun kroost kunnen hiervoor terecht op Campus O3 aan de Jaarbeurslaan. Daar is het Huis van het Kind gevestigd dat tal van diensten, die werken rond kinderen en hun ouders, onder één dak samenbrengt. "Op termijn gaan we ook zo'n huis openen in Genk- Zuid en Genk- Noord", zegt schepen Geert Swartenbroekx.

"Het centraal aanbieden van diensten biedt voordelen", vertelde Hilde Haerden, coördinator van het huis. "Op één plek leggen we met elk kind dat met z'n ouders over de vloer komt een heel traject af. We kunnen ook korter en sneller op de bal spelen zodat we allerhande problemen kunnen voorkomen." Het Huis van het Kind is kind- en gezinsvriendelijk ingericht. Zo zijn er hoekjes voor kinderen ingericht waar ze naar hartenlust kunnen spelen. Ook voor de ouders zijn sfeervolle hoekjes ingericht.


Dat het Huis van het Kind tot Campus O3 werd gedoopt, is niet toevallig. Genkenaar Ruben Donné bedacht de naam die meerdere ladingen dekt. "Een campus is een open plek", zegt schepen Swartenbroekx horen. "Een plek ook waar ouders en kinderen elkaar ontmoeten. O3 verwijst niet enkel naar de drie vestigingen van het Huis van het Kind in Genk. Het verwijst ook naar opvoeding, opgroeien, ontwikkeling, onderwijs en ondersteuning maar ook onthaal en ontmoeting. Zelfs het scheikundig element ozon past in het plaatje. Dat legt een beschermende laag rond alle leven", aldus de schepen. (LXB)