Eerste Delhaize in Limburg
met volledig nieuw concept

Opening van totaal vernieuwde supermarkt van Delhaize door de directie en naaste medewerkers van de winkel, de eerste in Limburg met een volledig nieuw concept.
TONY VAN GALEN Opening van totaal vernieuwde supermarkt van Delhaize door de directie en naaste medewerkers van de winkel, de eerste in Limburg met een volledig nieuw concept.
Burgemeester Wim Dries mocht woensdag in de vooravond de totaal vernieuwde Delhaize die in Waterschei ligt, openen. Het is de eerste Limburgse supermarkt van de winkelketen die in ingericht volgens een héél nieuw concept. De komende drie jaar volgen de 19 andere supermakten van Delhaize die in Limburg gevestigd zijn. “Voor de inrichting en het assortiment hebben we goed geluisterd naar wat de klanten wensen”, liet Roel Dekelver, woordvoerder van de Delhaize België, horen.

De snelle boodschap

De klanten willen ‘s morgens of ‘s avonds een korte en snelle boodschap kunnen doen met verse producten die ze dagelijks nodig hebben. “Ze willen een broodje komen uithalen of een vooraf bereide maaltijd”, lichtte hij verder toe. “Om die reden hebben we de bakkerij en klaargemaakte gerechten helemaal bij het binnenkomen van de winkel geplaatst.”

Minder plastic

Goed zichtbaar in het midden van de supermarkt is de versdriehoek ondergebracht met groenten, fruit, vis, kazen en vleeswaren. “Extra inspanning doen we om gebruik van plastic zakken en verpakkingen sterk te verminderen”, aldus Roel Dekelver. “Hier gaat het op jaarbasis om zo’n 300.000 plasticzakken die minder in omloop zijn.” De supermarkt legt de focus ook op beleving met onder andere een koffiecorner waar de klant gratis van een kopje koffie kan komen genieten. 

Overzichtelijk

“We hebben de oppervlakte van de winkel van 2400 naar goed 2060 vierkante meter teruggebracht”, stelde Jef Schroeders die in de Delhaize aan het hoofd staat van 62 personeelsleden. “Toch oogt de winkel ruim waarbij de 20.000 verschillende artikelen overzichtelijk uitgestald staan. De winkel werd helemaal leeg gehaald. En in amper twee weken en half werd hij grondig vernieuwd.”       
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.