Dodelijk arbeidsongeval in Genkse staalfabriek

Mine Dalemans
In het bedrijf Aperam aan de Swinnenwijerweg in Genk, producent van roestvrij staal, is gisteren rond 20.30 uur een arbeider gekneld geraakt in een machine. De plaatselijke brandweer snelde richting het bedrijf op het industrieterrein Genk-Zuid, maar alle hulp bleek te laat. Dit maakte het bedrijf zelf bekend.

"Een werknemer is gegrepen door een walscilinder tijdens een standaardoperatie in de koudwalserij", liet Aperam zondag weten. De arbeider, een 40-jarige Hasselaar, stierf ter plaatse. Bij het bedrijf is een onderzoek gestart, en ook de arbeidsinspectie kwam ter plaatse om de exacte omstandigheden van het ongeval ter achterhalen.

"Als eerste prioriteit heeft Aperam hulp en bijstand geboden aan de familie en de collega's. Er loopt een onderzoek naar de gedetailleerde omstandigheden van dit tragisch ongeval", zegt Laurent Beauloye, hoofd van de afdeling communicatie bij Aperam. De arbeidsinspectie en het arbeidsauditoraat gingen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Het fatale arbeidsongeval zal ook worden besproken op een overleg van het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francois stras

    dit is triest nieuws , je gaat werken om te kunnen overleven , je draagt bij tot de maatschappij en dit overkomt je , erger kan niet...veel sterkte.

  • Marc Statham

    Gruwelijk als je daar tussen geraakt. Veel sterkte aan familie en vrienden.

  • Verstraeten Dirk

    Pffff sterkte aan de nabestanden