Celstraf voor vader die zoon aanrijdt met wagen

Vader en zoon kwamen voor de behandeling van de zaak in december samen naar de rechtbank in Tongeren.
Mine Dalemans Vader en zoon kwamen voor de behandeling van de zaak in december samen naar de rechtbank in Tongeren.
Een 52-jarige man van Marokkaanse afkomst uit Genk reed op 2 juli 2017 zijn zoon opzettelijk aan op het fietspad nadat de jongeman met zijn zieke moeder thuis vertrokken was. Een getuige zag hoe het voertuig de jongen opschepte, waarna het slachtoffer over de wagen viel en terug op zijn voeten terecht kwam. Volgens zoon S. zelf raakte hij daarbij niet gewond. De vijftiger werd veroordeeld tot een celstraf van vier maanden.

De aanrijding gebeurde op 200 meter van de ouderlijke woning. Vader ontkende zelf dat hij zijn zoon opzettelijk had aangereden. Hij verwees vooral naar het agressief gedrag van zijn zieke echtgenote, waar hij al 28 jaar mee gehuwd was. “Zij neemt medicatie en wordt daardoor zeer agressief. Dit is allemaal dikke zever, ik heb niemand geraakt.” De zoon van het echtpaar bevestigde dat de spanningen in het gezin hoog opliepen door de ziekte van zijn moeder. “Mijn moeder is manisch-depressief. Ze is ook een tijd opgenomen”, verklaarde de jongeman. “Ik wilde haar en mijn kleine zusje meenemen naar een vriendin om te rust te komen.” Een onafhankelijke getuige zag de aanrijding gebeuren en verwittigde de politie. “De wagen reed 40 kilometer per uur maar remde nog”, beschreef de aanklager. “De jongen heeft zijn moeder nog opzij geduwd maar belandde zelf op de motorkap en viel langs de auto. Het stoort mij dat hij nu zegt dat hij hem niet aangereden heeft.”  Naast de celstraf moet de vijftiger ook een boete van 400 euro betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.