Baasje houdt ‘babyborrel' voor puppy: “Ze kreeg een Louis Vuitton-sjaaltje van haar peter”

Nanny Aukje, peter Peter, baasje Ben en ‘meter’ Ronny.
Mine Dalemans Nanny Aukje, peter Peter, baasje Ben en ‘meter’ Ronny.
Dure sjaaltjes, champagne, felicitaties én hondenbrokken. Het kon vanavond niet op bij de ‘puppyborrel’ voor de zes maanden oude Gloria, de Cane Corso van Ben Balcer uit Hasselt. “Er wordt al eens verbaasd gereageerd, maar een kind kost ook geld”, reageert het baasje. 

Dé babyborrel van het jaar vond ongetwijfeld vanavond plaats in Genk-centrum. Ben Balcer organiseerde er een groot feest voor zijn ‘kersverse dochter’ zoals hij het zelf omschrijft. Het gaat echter om zijn trouwe viervoeter Gloria, een stevige rashond van zes maanden oud. Meer dan vijftig mensen - peter, meter én nanny inbegrepen - kwamen hun gelukwensen overbrengen en brachten een massa cadeaus mee, voor de hond én het baasje. 

De peter van Gloria (rechts) kocht haar een sjaaltje van Louis Vuitton.
Mine Dalemans De peter van Gloria (rechts) kocht haar een sjaaltje van Louis Vuitton.

Ben kocht de Cane Corse nog maar twee maanden geleden als puppy. “Enkele jaren terug overleed mijn moeder, en het leven als alleenstaande was ik een beetje moe", legt Ben uit. “Van het één kwam het ander en ik ging op zoek naar een hond. Pas op, ik neem dat heel serieus.” Zo serieus dat hij er een ‘puppyborrel’ aan koppelde. “Ik zie haar een beetje als mijn dochter. Voor een kind doe je dit ook. Ik ben even gelukkig met haar in mijn leven.”

Puppy Gloria tussen de feestvierders
Mine Dalemans Puppy Gloria tussen de feestvierders

Ben - manager en kaderlid bij Quick - koos bewust voor de Cane Corso als ras. “Ik woon op een appartement en wilde toch een grote hond. Na wat opzoekwerk kwam ik uit op dit ras. De Cane Corso houdt niet van lang wandelen, en ligt nogal graag in de mand.”

De ‘puppyborrel' voor Gloria.
Mine Dalemans De ‘puppyborrel' voor Gloria.

Nanny

En voor zijn drukke job heeft Ben ook een oplossing. “Sinds twee maanden heb ik een nanny, Aukje. Zij komt alle dagen enkele uren per dag op haar letten. Dat was een vereiste op voorhand. Wie een hond in huis haalt, moet er goed voor zorgen.”

Ook de peter en meter van Gloria waren aanwezig op het feest. “Ik moet toegeven dat ik verbaasd was toen ik het hoorde, maar toch ben ik vereerd dat hij mij uitkoos", reageert Peter Waeben. “Dit is ook voor mij nieuw. Ik ben al peter van een kind, maar van een hond is het mijn eerste keer. Een échte peter verwent zijn petekind, dus kocht ik haar meteen een rood sjaaltje van Louis Vuitton. Leibanden in dezelfde stijl vond ik enkel voor chihuahuas, dus veel te klein”, lacht hij.

Ook boezemvriend Nico Vanderelst was van de partij. “Een cadeau zoeken viel nog mee, maar een geboortekaartje vinden voor een hond was niet simpel. Uiteindelijk heb ik het bij algemene felicitaties gehouden." 

Gloria is nog maar zes maanden oud en had vooral zin om te zitten.
Mine Dalemans Gloria is nog maar zes maanden oud en had vooral zin om te zitten.

Vreemde reacties

De algemene reacties vreest Ben niet.  “Dit is toch mooi, hé? Natuurlijk reageren sommigen vreemd, maar uiteindelijk vindt iedereen het positief. De hond is waardevol in het leven van veel mensen. En er zijn vandaag bijzonder veel alleenstaanden die werken. Waarom niet investeren in een hond als je er goed bij nadenkt?”

“Het is fijn als je na het werk thuis hebt, en je liefde krijgt van je hond. En natuurlijk kost dit geld, maar een kind kost veel meer dan deze hond op lange termijn. Ik wil er mijn uiterste best voor doen, dus beginnen we meteen goed.”

De ‘meter’ van Gloria overhandigt zijn cadeau aan het baasje.
Mine Dalemans De ‘meter’ van Gloria overhandigt zijn cadeau aan het baasje.31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mark Verlot

  Mevr. Vandamme; ik denk niet dat een baby ook veel plezier beleefd aan een babyborrel, hij of zij heeft er ook geen besef van van wat er gebeurt, dieren zijn ook een goed doel hoor!

 • Yves Hartert

  Zielig...

 • Vermeiren Frans

  En goed stoefen met hun rijkdom das het liefste dat ze tegenwoordig doen kijk ook maar naar programs als telefacs enz laten zien wat de rijken allemaal kunnen.

 • Andelko Bujanic

  Het feit dat een kerel zich "meter" laat noemen zegt al genoeg ...

 • Bene Devos

  Die meneer wil liefde krijgen na het werk van zijn hond. Die hond zit de hele dag alleen en wil niks liever dan gezelschap de hele dag,want is een roedeldier en wil kilometers wandelen en snuffelen. Als je een hond houdt,zorg dan dat aan zijn natuurlijke behoeften voldaan wordt en niet alleen de uwe. Had vorige week net zo'n hond op bezoek voor 4 dagen een cane e Corso gekruist met een boxer. Zeer lieve,lieve hond, een knuffelaar tot en met, wel wat groot in een normale living.