Vrolijke voorleesweek levert De Knipoog mooi boekenpakket op

Er werd heel wat voorgelezen in De Knipoog en dat werd beloond.
RV Er werd heel wat voorgelezen in De Knipoog en dat werd beloond.
VBS De Knipoog en het oudercomité hebben een prachtig boekenpakket gewonnen voor de leerlingen dankzij hun samenwerking tijdens de voorleesweek.

Van 17 tot en met 25 november liep de voorleesweek in Vlaams-Brabant. Naar jaarlijkse gewoonte zetten de leerkrachten van De Knipoog in Rummen het voorlezen extra in de kijker tijdens deze periode. “Er werden leuke voorleeshoeken ingericht in de school en voorleesmomenten gehouden in de klassen, de leerlingen van het zesde leerjaar lazen voor in de andere klassen, de leerlingen van het vijfde leerjaar speelden poppenkast  in de andere klassen, heksje BIBI kwam op bezoek en ook vele ouders kwamen in aangepaste verkleedkledij voorlezen in de school”, vertelt directeur Birja Steeno. 

Maar ook het oudercomité deed een extra activiteit in het teken van de voorleesweek. Zo werd een grootse  voorleesavond voor de kleuters op poten gezet, waarbij deze kapoenen in hun pyjama naar verhaaltjes konden komen luisteren. De klassen werden gezellig ingericht met sfeerlichtjes en de ouders die voorlazen, waren prachtig aangekleed in het thema van sprookjes. “Dankzij de mooie samenwerking tussen de school en het oudercomité heeft de school nu een prachtig boekenpakket gekregen van de Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen ( VCOV).”

Het oudercomité is gemotiveerd om nog meer nieuwe initiatieven te nemen en is al volop bezig met volgende acties. Zo zal er op zondag 28 april een eerste ridder-en feeënwandeling plaatsvinden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liesbeth Andries

    Top school!