Kasteel van Hoen verwelkomt en verwent 180 koppeltjes op valentijnsdag

Ward verwelkomt 180 koppels op valentijnsdag.
Bollen Ward verwelkomt 180 koppels op valentijnsdag.
Kasteelheer Ward Vertommen nodigt op donderdag 14 februari maar liefst 180 koppeltjes gratis uit voor romantisch valentijnsdiner in het prachtige kasteel van Hoen in Geetbets. “Exact tien jaar geleden mochten we hier het eerste trouwkoppel verwelkomen. De ideale gelegenheid om op deze romantische dag het kasteel open te stellen voor jonge geliefden en hen te trakteren op een mooi en lekker menu. Ook het koppeltje van het eerste uur zal aanwezig zijn”, aldus Ward.

Valentijnsdag is de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Feestzalen de Beekhoeve in Neerlanden en het Kasteel van Hoen in Rummen, beiden in handen van Ward Vertommen, kregen sinds hun bestaan al meer dan duizend trouwkoppels over de vloer. “Ik vond het daarom wel eens leuk om iets terug te doen en koppels uit te nodigen, die ooit bij ons trouwden. Tegelijk konden ook verliefde en verloofde koppels kans maken om uitgenodigd te worden via liken en delen op Facebook. De winnaars zijn intussen allemaal bekend.” Naast het menu, verzorgd door Global Cuisine, wordt er een optreden voorzien van DROM, de drumsensatie uit Leuven en de Brass Band Haspengouw. In een mum van tijd was de zaal volledig volgeboekt voor deze valentijnsverrassing.

Ideale koppel

Ward heeft al heel wat mooie herinneringen al die meer dan duizend huwelijksfeesten. “Het geluk van jonge koppels doet me enorm veel plezier. Als je me vraagt wat het ideale koppel is, antwoord ik dat dit de koppels zijn waarbij de mannen en vrouwen het geluk van partner boven dat van zichzelf stellen en van dat soort zijn er gelukkig heel wat. We leven misschien in een meer en meer egocentrische wereld, maar de wereld is niet om zeep. Dat zie ik elke week.”

Ward mocht ook al heel wat bijzondere huwelijkskoppels verwelkomen. “Een ex-Rode Duivel bijvoorbeeld en iemand die ooit wereldkampioen veldrijden werd. Die mensen zullen ook op Valentijn aanwezig zijn, net als de laatste bruidegom vorig jaar hier, die op Tomorrowland speelde. Maar ook het eerste koppel, van wie het huwelijksfeest hier in het Kasteel van Hoen plaatsvond, Sofie en Maarten, zullen present zijn.”

De zaal werd al mooi versierd.
RV De zaal werd al mooi versierd.

Zoveel feesten betekent ook zoveel verhalen. “We hebben ooit een keer de hulpdiensten moeten bellen voor een bruidegom, die op de dansvloer zijn sleutelbeen had gebroken. En dan was er ook het huwelijk van een hartspecialist. Een van de gasten werd onwel en de hulpdiensten werden opgetrommeld. Die hadden nog nooit zoveel dokters uit hun ziekenhuis bij elkaar gezien.”

Het Kasteel van Hoen wordt grotendeels gebruikt voor huwelijksfeesten. “Momenteel zijn we druk bezig met het inrichten van een ruimte voor ceremonies zodat alles op één locatie kan plaatsvinden”, zegt Ward. “Hopelijk mogen we de volgende tien jaar nog veel gelukkige koppels hier verwelkomen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.