Geert en Chantal openen slagerij-traiteur Witdouck in onzekere tijden: “We willen iedere klant hier piekfijn bedienen”
SINT-ELOOIS-WINKELIn de drukke Gullegemsestraat in de dorpskom van Sint-Eloois-Winkel is met slagerij-traiteur Witdouck een nieuwe handelszaak opengegaan. Geert Witdouck en Chantal Ternest kochten het handelspand in de zomer van vorig jaar en zijn nu uit de startblokken geschoten. In onzekere tijden, maar vol enthousiasme. “We willen zo vers en zo vriendelijk mogelijk werken naar onze klanten toe”, zegt Geert.
Vleesliefhebbers kunnen dus hun hart ophalen met de nieuwe beenhouwerij in de Gullegemsestraat. Decennialang was op dezelfde plek Slagerij Luc gevestigd, een icoon in de lokale handel van Sint-Eloois-Winkel. Luc Vanwynsberghe en zijn echtgenote Ann Vanneste genieten nu in Sint-Denijs van hun pensioen. Het koppel nam destijds een bestaande slagerij over en focuste zich vooral op vers vlees, niet zozeer op bereide gerechten. Nadat Luc en Ann hun zaak hadden gesloten, heeft het pand lang te koop gestaan.
Met Geert Witdouck en Chantal Ternest vond het uiteindelijk nieuwe eigenaars. Geert en Chantal stopten eind vorig jaar met de uitbating van Trefpunt Puur, de brasserie in het Huis van de Voeding langs de Spanjestraat in Roeselare.
Ondertussen nam Geert nog een vleesgroothandel in Roeselare over en zette hij nu dus een nieuwe en grote stap. “Het was een grote uitdaging om medewerkers te vinden”, zegt Geert. “We zijn met een team van tien en proberen elke klant piekfijn te bedienen. We zullen ons best doen om de bediening zo persoonlijk mogelijk te maken.”
Geert woont in Waregem maar groeide op in Izegem-Bosmolens waar zijn vader een slagerij had. Eerst was hij vertegenwoordiger en nadien jarenlang kok bij grote bedrijven. Daar kon hij al heel wat ervaring opdoen.
Op je 55ste een nieuwe zaak starten, in tijden van stijgende energieprijzen; niet evident, maar Geert doet het toch. “We starten inderdaad met een paar onbekende factoren. Hoe hoog zal onze energiefactuur zijn? Toen we begonnen met de renovatie van het pand was van de hoge prijzen voor gas en elektriciteit nog geen sprake”, zegt de zaakvoerder.
“De winter komt er binnenkort aan, we zullen dan zien hoeveel we moeten betalen, al kunnen we een deel van het elektriciteitsverbruik wel recupereren: er liggen dertig zonnepanelen.”
Wie de nieuwe zaak wil ontdekken, kan tot zaterdag nog rekenen op openingsacties en attenties.
Slagerij Witdouck is open van maandag tot vrijdag, van 8 tot 18 uur en op zaterdag van 8 tot 13 uur. Op woensdagavond, vrijdagavond en zaterdag is er kip aan het spit en lekkere ribbetjes.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Brussel
Uitzettingsprocedure gestart voor bewoners van tentenkamp aan Materialenkaai
Nog voor de brand die dinsdagavond plaatsvond in een geïmproviseerd kamp op de Materialenkaai, startte de Haven van Brussel met een uitzettingsprocedure. Dat bevestigt de woordvoerder. Waar de bewoners naartoe moeten, blijft echter een groot vraagteken. “Er is nog steeds te weinig algemene opvangcapaciteit. Daar moet dringend werk van gemaakt worden op alle beleidsniveaus,” klinkt het bij Samusocial. -
Spaargids.be
Kan je erfbelasting na een overlijden vermijden? En hoe doe je dat dan?
Erfrecht is een complexe materie. Bovendien verschilt de erfbelasting per gewest. Daarom is het voor veel mensen niet meteen duidelijk wat erven en schenken precies inhoudt. Spaargids.be kaart daarom vier misverstanden over dit topic aan. -
vlaanderen
OVERZICHT. Dit verandert er in 2023 in de grootste Vlaamse steden en gemeenten
Met een nieuw jaar gaan traditioneel heel wat veranderingen, nieuwigheden en vooruitzichten gepaard. In heel Vlaanderen staat er in 2023 heel wat op stapel en dien je rekening te houden met enkele zaken. Van de comeback van een wielermonument in Brugge tot een nieuw stuk Zuidpark in Antwerpen: wij vroegen in de grootste steden en gemeenten welke grote veranderingen er op de planning staan. -
-
PREMIUMBrussel
Nachtclub Fuse mag twee dagen per week terug openen, maar wel onder voorwaarden: “Dit is geen overwinning, maar een wake-upcall”
Leefmilieu Brussel heeft beslist dat de Fuse haar deuren opnieuw mag openen, en dat twee dagen per week. Dat bevestigt woordvoerster Pascale Hourman. Aan de heropening zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet de club binnen de twee jaar verhuizen, of betere geluidsisolatie plaatsen. “We zullen proberen ons aan de richtlijnen te houden, maar vrezen alsnog te moeten sluiten”, reageert de leiding van de Fuse via sociale media. -
Brussel
Brusselse gemeenteraad vraagt federale regering om nachtvluchten boven stad te verbieden
De gemeenteraad van Brussel heeft maandagavond een motie aangenomen om nachtvluchten boven Brussel te verbieden en de geluidsoverlast van vluchten van en naar de luchthaven van Zaventem te beperken. Het gaat om een initiatief van Didier Wauters (Les Engagés). -
Schaarbeek
Schaarbeek verwelkomt nieuw opvangcentrum voor dakloze gezinnen
In Schaarbeek werd een voormalig politiecommissariaat verbouwd en gerenoveerd tot een opvangcentrum voor dakloze gezinnen. Het project, een initiatief van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), werd woensdag voorgesteld. In totaal kunnen er 89 personen verblijven. -
Livios
Laadpaal of gewoon stopcontact: wat is de voordeligste en veiligste keuze voor het laden van je auto?
Binnen afzienbare tijd rijden we allemaal elektrisch. Je (toekomstige) elektrische wagen moet uiteraard regelmatig opgeladen worden. Is de installatie van een laadpaal dan een vereiste? Wat komt daar allemaal bij kijken? En welk budget moet je daarvoor voorzien? Bouwsite Livios legde vijf vragen voor aan specialist Pluginvest.