Studenten Thomas More ontwerpen automatisch viskraam... en zoveel meer

Deze studenten stellen de ‘Duck Fishing Machine’ - een geautomatiseerd viskraam - voor.
Peter Vanderveken Deze studenten stellen de ‘Duck Fishing Machine’ - een geautomatiseerd viskraam - voor.
Woensdag organiseerden de eerstejaarsstudenten Elektromechanica van Thomas More in Geel ‘Van idee tot ontwerp’, een beurs waar ze al hun ontwerpen presenteren. Dit jaar was ‘fun’ het codewoord.

De studenten hebben vanaf de eerste dag op de hogeschool hun handen uit de mouwen gestoken. Het eerste semester werkten ze in teams van zes studenten aan een ontwerp voor een nieuw product waarbij zowel technische als communicatieve aspecten aan bod kwamen. 

Dit jaar hebben verschillende projecten een link met de entertainmentsector. Bij de creaties waren er onder meer een automatische sjoelbox, een ecosorteermachine met hoog fungehalte, een geautomatiseerde viskraam, een pannenkoekenbakmachine voor festivals, een heuse popcornfiets…

Een aantal projecten kadert binnen ‘Sociaal Ingenieus’, een project voor studenten die geloven dat technologie het leven van mensen kan veranderen. Studenten uit de technische richtingen worden gestimuleerd om technologische projecten uit te voeren in de sociale sector. Wie het hele traject van ‘Sociaal Ingenieus’ volgt, krijgt dit vermeld op een diplomasupplement. Dat leidde dit jaar tot voorstellen zoals een buslift voor rolstoelpatiënten en een in hoogte verstelbaar toilet.

Woensdag presenteerden de 24 teams hun eindproduct aan een jury van professionals. Elk team bemande een stand in de agora van de Geelse campus en stelde met posters, tekeningen, maquettes, 3D-modellen, projectboeken, enz. zijn ontwerp voor aan de jury, geïnteresseerde bedrijven en het grote publiek.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.