Sint-Dimpna houdt eeuwfeest met 100 activiteiten

WC-rolletjes schilderen hoorde bij de opdrachten.
Vanderveken WC-rolletjes schilderen hoorde bij de opdrachten.
Basisschool Sint-Dimpna vierde gisteren haar honderdste verjaardag. Voor de kinderen waren er honderd activiteiten.

Er was even geen les in basisschool Sint-Dimpna. De kinderen konden kiezen uit honderd activiteiten. "De kinderen konden honderd cupcakes versieren of moesten tijdens sportactiviteiten honderd keer iets overbrengen", vertelt Gie Geuns, directeur van de lagere school. "Daarnaast kregen ze opdrachten, zoals honderd handtekeningen verzamelen, honderd mensen een knuffel geven of 100 meter achteruit lopen. Aan het raam hangt een grote neptaart met honderd kaarsjes, telkens als iemand een activiteit heeft uitgevoerd mag die een kaarsje aansteken. Tegen het einde van de dag moeten alle kaarsjes op die taart branden."


Dit schooljaar volgen nog twee activiteiten in het kader van het eeuwfeest. "Op 17 maart organiseren we een reünie voor oud-leerkrachten en oud-leerlingen. Via de Facebookpagina 'Geelse schoolgangers', waar oude schoolfoto's te zien zijn, proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken. Ten slotte is er op het einde van het jaar ons schoolfeest, dat ook in het teken van de honderdste verjaardag zal staan."


Sint-Dimpna is met ongeveer zeshonderd leerlingen de grootste Geelse basisschool. (WDH)

De leerlingen kregen een zelfgemaakt gebakje. Op de foto bekommert Abdellah zich om de kinderen en het gebak.
Vanderveken De leerlingen kregen een zelfgemaakt gebakje. Op de foto bekommert Abdellah zich om de kinderen en het gebak.